GODKJENT AV SIKRINGSFONDET: - En klar fordel for våre kunder

Handelsbanken og Skandiabanken er godkjent av det norske sikringsfondet.

Publisert:

Arne Hyttnes, forretningsfører i Bankenes Sikringsfond (BSF), kan bekrefte at opptaket av både Skandiabanken og Handelsbanken er godtatt av BSF-styret denne uken.

- Vi har hatt sakene oppe i styremøtet, og vedtatt at begge bankene tilfredsstiller våre krav, sier Hyttnes til E24.

Dermed vil innskudd i begge bankene være garantert av sikringsfondet, for beløp opp til 2 millioner kroner.

I dag er Skandiabanken og Handelsbanken med i det svenske banksikringsfondet, men dette garanterer kun for innskudd opp til 500.000 svenske kroner.

Urolige tider

Banksjef i Handelsbanken, Hans Eide, blir svært fornøyd når E24 kan opplyse om at Sikringsfondets styre har godkjent bankens søknad.

- Vi er svært fornøyde med å bli opptatt. Med de urolige tidene som har vært nå, er det klart det er en fordel for oss å kunne tilby kundene våre like gode garantier som resten av det norske bankvesenet, sier han til E24.

Han understreker at søknaden ble levert mest for kundenes skyld, og at Handelsbanken er en sterk bank som ikke frykter for egen soliditet.

Informasjonssjef Johnny Andersson uttaler at han tror at det norske sikringsfondet kan bidra til at flere tør å sette sparepengene i Skandiabanken.

- Vi lanserte høyrentekonto i oktober, og det har hatt en enorm popularitet. Vi tror fondet vil føre til at flere tør å spare høyere beløp hos oss, og ser på oss som en enda mer relevant sparepartner, sier han til E24.

Kredittilsynet gjenstår

Det eneste som kan stoppe et opptak av bankene nå, er at Kredittilsynet ikke vedtar den endelige godkjenningen av bankene. Og det er svært lite sannsynlig at vil skje, understreker Hyttnes.

- Fra vår side er alt i orden. Nå må Kredittilsynet bekrefte at bankene har ordentlige rapporteringsrutiner med Sverige, og at de har god kapitaldekning. Men dette har vi liten grunn til å tvile på at er i orden, sier Hyttnes.

Banker som søker sikringsfondet kan imidlertid ikke tas opp i fondet før det har gått minimum et halvt år etter at søknaden ble levert.

Kan sikres fra lørdag

Skandiabanken søkte fondet 29. mai i år, mens Handelsbanken søkte 12. juni i år, opplyser direktør i det norske sikringsfondet, Per Harald Meland.

Dermed kan Skandiabanken i prinsippet innlemmes allerede lørdag, og Handelsbanken i midten av desember, gitt en godkjenning fra Kredittilsynet.

- Vanligvis pleier godkjenningen å komme når det har gått rundt et halvt år, og det ville overraske meg veldig om det kom opp noe som skulle legge kjepper i veien for opptak av disse bankene, fastslår Meland.

Les også: Avviser rykter om garanti-nei

Flere nyheter på E24.

Publisert: