Telenor raser på børs etter kvartalsrapport: – Kursen faller mer enn ventet

Telenor tror ikke lenger på inntektsvekst i 2019. Nå rettes fokuset mot storfusjon i Asia. 

OVER FORVENTNINGENE: Resultatet var høyere enn ventet i andre kvartal.

Foto: Ole Berg-rusten NTB scanpix
  • Tyra Kristiansen Stave
  • Marius Lorentzen
Publisert:

Telenor var ned nesten seks prosent på det meste på Oslo Børs tirsdag.

Klokken 11.20 handles aksjen for 172,75 kroner. Så lav har ikke kursen vært siden 15. mai.

– Jeg synes det er fair at Telenor-aksjen er ned da andre kvartal var noe under forventninger, samt at de gir en noe svakere enn ventet guiding for 2019, sier analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities til E24 etter Telenor-fallet på Oslo Børs tirsdag.

Mens resultatet etter skatt og brutto driftsresultat (EBITDA) overrasket positivt, havnet driftsinntektene under forventningene.

Analytiker Roger Berntsen i Nordnet mener også at et lavere driftsresultat enn ventet og nedjusterte prognoser forklarer nedgangen. Han mener rapporten tilsier at aksjen bør falle seks kroner. Tirsdag ettermiddag var aksjen ned over syv kroner.

Berntsen peker på at teleselskapene er inne i en langsiktig utvikling der mobilprodusenter som Samsung og Apple har sikret seg økt kontroll og kundenes oppmerksomhet og bruk, og at forbrukerne er mest opptatt av data og ikke andre tjenester teleselskapene tilbyr.

– Denne prosessen er ventet å fortsette i årene som kommer, noe som vil legge ytterligere press på telekomselskapenes eksisterende marginer, inkludert Telenors, skriver Berntsen i en oppdatering.

Les også: Telenor tror ikke lenger på inntektsvekst i 2019

Analytiker Henriette Trondsen i Arctic Securities

Foto: Privat

– Skyldes engangseffekter

I Telenors Thailandske datterselskap dtac venter selskapet nok et år med inntektsfall. I tillegg har selskapet revidert utsiktene for Malaysia og gjort en avsetning for feil i regnskapene i Bangladesh.

Telenor kutter dermed i prognosene for 2019 og tror ikke lenger på vekst i trafikk- og abonnementsinntekter for året.

– Deler av svakheten i resultatet og guiding skyldes engangseffekter, og kursen faller noe mer enn jeg hadde ventet, sier Trondsen.

Avsetningen som Telenor gjorde i Bangladesh, ble annonsert søndag og kom derfor ikke med i estimatene som var sluppet i forkant.

Venter på nyheter om storfusjon

Trondsen påpeker også at det ikke kom noen nyheter rundt den mulige storfusjonen i Asia med Axiata eller om DNA-oppkjøpet i Finland, annet enn at EU har godkjent oppkjøpet.

– Jeg ventet på forhånd at andre kvartalsrapporten skulle skuffe, men tror fokuset fremover vil ligge på om Axiata-sammenslåingen blir godkjent, sier Trondsen.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Telenor

Flere artikler

  1. Resultatmiss senker Telenor-aksjen: – Fair, sier analytiker

  2. Nordic Semiconductor bykser til ny rekord: – Har mer å gå på

  3. Betalt innhold

    Koranbrenning er ikke det største problemet til Telenor i Pakistan

  4. Analytikere om Softbanks Kahoot-inntog: – Dette er «Champions League»

  5. Telenor gikk med overraskende tap i tredje kvartal