Aksjefest på krefttest

Nordiag-aksjen stiger markant mandag etter meldingen om en vellykket krefttest av avføring.

Publisert:

Nordiag-aksjen NORD satte kursen oppover etter at selskapet meldte om "svært positive resultater" i første fase av et forskningsprosjekt knyttet til tykktarmskreft.

I 15-tiden mandag er aksjen opp nesten 15 prosent.

Følg utviklingen i bioteknologisektoren på Børs24

Gode prøver

Selskapet klarte å utvinne DNA fra små avføringsprøver, som dessuten ble gjort på en forholdsvis billig måte.

Les mer her: Slik fungerer teknologien

- Dette lover godt for fremtiden, ettersom deltagelse (i screeningprosjektet) er veldig avhengig av en enkel innsamlingsprosess, spesielt for avføringstester. Vi venter nå spent på resultatene av DNA-analysene, sier professor C. Fraser i en børsmelding. Fraser klinisk biokjemiker for the Scottish Bowel Screeneing Centre Laboratory og en ansvarlig for studien for myndighetene i Skotland.

Viktig for markedsutvikling

Nordiag kjernevirksomhet er diagnosering av tykktarmskreft på et tidlig stadie.

Det som skjer videre i studien nå er at Nordiag vil bruke sitt analyseverktøy, Genefec, for videre å analyser DNA fra prøvene. Deretter vil resultatet fra dette sammenlignes med andre tester for tykktarmskreft.

- Vi forventer at vår gentest Genefec vil gi langt mer spesifikk påvisning av tarmkreft enn FOBT-testen, sier administrerende direktør Christian Horn i NorDiag i meldingen.

- Resultatene fra denne studien er viktig for den videre markedsutviklingen for vår gentest-metode i de fremvoksende markedene for screening av større befolkningsgrupper, fortsetter han.

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om