Kvartalsrapporter

Nel slo omsetningsrekord, men går fortsatt i minus

Nel melder om nye rekordhøyder for både inntektene og ordreboken, men bunnlinjen viser fortsett et tap på 32,4 millioner kroner.

 • Ine Brunborg
Publisert:

Hydrogenselskapet Nel slo omsetningsrekord i årets tredje kvartal, men resultatet etter skatt er fremdeles negativt, ifølge selskapets rapport publisert torsdag morgen.

Omsetningen landet på 148,9 millioner kroner i perioden, opp fra 116 millioner kroner i samme periode året før. Det er på linje med selskapets egne estimater.

Resultatet etter skatt er fremdeles negativt, med et underskudd på 32,4 millioner kroner. Det er imidlertid mindre enn fjorårets negative 37,4 millioner kroner.

Nel gikk også i minus i første og i andre kvartal.

Driftsresultatet før av- og nedskrivninger (ebitda) landet på minus 28,9 millioner kroner, opp fra underskuddet på 53,3 millioner kroner året før.

Nel-aksjen stiger 2,35 prosent til 8,26 kroner i tidlig handel på Oslo Børs torsdag morgen.

Rekordhøy ordrebok

Ved utgangen av kvartalet var Nels ordrereserver verdt 575 millioner kroner, noe som er en vekst på 58 prosent sammenlignet med forrige kvartal, ifølge selskapet. Det er også en ny rekordhøyde.

– Nel opplevde nok et travelt kvartal med en vekst på 28 prosent på topplinjen, på linje med selskapets utsikter, og et høyt nivå på utvikling av nye driftaktiviteter, uttaler Nel-sjef André Løkke i en børsmelding.

– I tillegg har Nel-teamet fortsatt å bygge en solid strøm med anbud og prosjekter på tvers av segmenter og geografier. Disse initiativene bidro til nok et kvartal med en rekordhøy backlog, som sammen med solide markedsutsikter gir et sterkt grunnlag for 2020 og videre, fortsetter han.

Nels kontantbeholdning var på 651 millioner kroner ved utgangen av kvartalet. Dette tilskrives stort sett en økning på 524,6 millioner kroner fra en rettet emisjon i starten av året, og en påfølgende reparasjonemisjon i vår.

Spår vekst i Asia

Nel-sjefen beskriver et kvartal preget av økt interesse for hydrogenløsninger, og trekker spesielt frem Korea, som har satt seg som mål å få på plass over 300 hydrogenstasjoner i løpet av året.

– Bilindustrien har blikket vendt mot den hydrogenelektriske utviklingen, der det er forventet at en sterk vekst for elektriske biler med brenselceller vil føre til utvidelsen av et nettverk av stasjoner i viktige markeder som Korea, Japan, USA og Kina, sier Løkke i dagens melding.

– Nel er godt posisjonert for å utnytte disse mulighetene, legger han til.

Les tallene og meldingen fra selskapet
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Kvartalsrapporter
 2. Nel
 3. Resultatrushet
 4. Aksjelive

Flere artikler

 1. Rekordomsetning for Nel i fjerde kvartal

 2. Aksjegevinst i storkunden Nikola løfter Nel-resultatet

 3. Aksjesmell i Nikola tynger Nel-resultatet

 4. Annonsørinnhold

 5. Økte salgsinntekter for Airthings – men underskuddet vokser

 6. Sats økte inntektene - men taper fortsatt penger