Utlånsveksten fortsetter for Bank Norwegian

Bank Norwegian økte utlånene med 1,6 milliarder kroner i tredje kvartal, drevet av blant annet kredittkortlån i Norge og Sverige. I Norge merker likevel banken at markedet bremser etter at kravene er skjerpet.

Norwegian Finans Holding-sjef Tine Wollebekk

Vidar Ruud NTB scanpix
  • Asgeir Aga Nilsen
Publisert:

Norwegian Finans Holding, det børsnoterte selskapet som eier Bank Norwegian, melder om økte inntekter og utlånsvekst i tredje kvartal.

I kvartalet steg netto renteinntekter til 1,19 milliarder kroner fra 1,1 milliarder i tilsvarende periode året før, ifølge kvartalsrapporten onsdag.

Netto renteinntekter er forskjellen på det banken selv betaler for å låne penger og det kundene betaler når de låner av banken, og er bankens hovedkilde til inntekter.

I samme periode steg konsernets resultat etter skatt til 511 fra 434 millioner kroner i tredje kvartal i fjor, mens lånetapene gikk ned til 272 fra 299 millioner kroner.

Les også

Ny sjokkfasit om forbrukslån: Fant 53 «skjulte» milliarder

Fortsetter utlånsveksten

Inntektene steg som følge av utlånsvekst og en ekstra rentedag, skriver banken.

Utlånsveksten var på 1,6 milliarder kroner i kvartalet, og 1,3 milliarder kroner justert for valuta. Det er opp fra utlånsveksten på 1,08 milliarder kroner i løpet av andre kvartal.

Ved utgangen av september hadde banken 1,683 millioner kunder, etter en vekst på 47.600 kunder i kvartalet.

Bank Norwegian økte utlånene i det norske markedet med 332 millioner kroner. Utlånsveksten var på 434 millioner kroner i kredittkort, mens forbrukslån ble redusert med 102 millioner kroner.

Også låneveksten i det svenske markedet, på 169 millioner kroner, var drevet av kredittkort, mens veksten i Danmark og Finland i større grad var drevet av forbrukslån.

Les også

Regjeringen starter lovarbeid etter inkasso-sjokk

Skjerpet kravene

Tilsynsmyndighetene har skjerpet kravene til forbrukslånsbankene etter årene med kraftig vekst i usikret kreditt.

Tidligere i år fastsatte regjeringen en forskrift som stiller krav til bankenes utlånspraksis for forbrukslån, blant annet krav til betjeningsevne, gjeld i forhold til inntekt og avdragsbetaling.

I tillegg ble de nye gjeldsregistrene ble innført i juli. De inneholder informasjon om nordmenns forbruksgjeld og skal at allerede gjeldstyngede personer tar opp enda mer lån.

Ifølge banken har tiltakene bidratt til å dempe låneveksten i det norske markedet i tredje kvartal

I kvartalsrapporten skriver Bank Norwegian-sjef Tine Wollebekk at effektene fra nye reguleringer i Norge begynner å vise seg. Hun peker på at en ventet nedgang i personlån motvirkes av oppgang for kredittkort.

Banken skriver at den venter fortsatt vekst i overskuddet på grunn av utlånsvekst, stabile marginer, kostnadskontroll og solid kredittkvalitet, selv om det er tøff konkurranse i det nordiske markedet.

Les hele kvartalsrapporten her

Her kan du lese mer om

  1. Bank Norwegian
  2. Aksjelive
  3. Resultatrushet
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Bank Norwegian vil gi over en halv milliard i utbytte

  2. Kraftig resultathopp for Bank Norwegian

  3. Lånetapene faller i Bank Norwegian

  4. Annonsørinnhold

  5. DNB deler ut over 14 milliarder i utbytte

  6. Bank Norwegian med resultatfall knyttet til coronatap