Børshopp for Bergenbio etter positive resultater

Kreftselskapet Bergenbio melder om positive resultater i sitt studie av legemiddelet Bemcentinib på lungekreft. Aksjen steg over syv prosent.

Bildet viser BerGenBio-ledelsen ved noteringen på Oslo Børs i 2017.
Publisert:

Den kommende helgen skal selskapet presentere resultater fra hovedstudien på legemiddelet Bemcentinib på den årlige konferanse til SITC (Society for Immunotherapy of Cancer) i USA.

I forkant av presentasjonen varsler selskapet positive nyheter fra kombinasjonsstudiet med Bemcentinib og legemiddelgiganten Mercks Keytruda, som er en anerkjent kreftmedisin.

Kursfest

– Vi ser at to tredjedeler av lungekreftpasientene med tilbakefall får en klinisk effekt av denne kombinasjonsbehandlingen. Det innebærer at pasientenes svulster enten blir mindre eller er uendret, forklarer selskapet finansdirektør Rune Skeie til E24.

– Dette betyr at vi har nådd det første målet vi hadde satt for studien, tilføyer han.

Han presiserer at det vil komme flere detaljer fra studiet på fredagens presentasjon.

BerGenBio-aksjen steg onsdag og endte opp 7,49 prosent til kurs 18,38 kroner.

Verdens vanligste krefttype

BerGenBios Bemcentinib blir testet i pasienter med lungekreft. Denne typen kreft er den vanligste på verdensbasis, og den mest dødelige, ifølge Verdens helseorganisasjon. I 2018 døde 1,76 millioner av lungekreft.

Bemcentinib har vist best effekt på lungekreftpasienter med biomarkøren AXL, som er et protein som hjelper kreftcellene å vokse eller spre seg. Om lag halvparten av lungekreftpasientene har denne biomarkøren, opplyser Bergenbio.

– De pasientene som har denne biomarkøren viser tre ganger så lang tid uten tilbakefall med vår behandling, sier Skeie.

Han forteller at selskapet nå skal vurdere om det skal igangsettes et såkalt senfasestudie, som må gjennomføres før produktet blir godkjent for salg i markedet. Dette vil i så fall kunne ta flere år.

– Vi har finansiering så vi kan fortsette studiene, sier finansdirektøren, som også holder døren åpen for en eventuell partner.

Bemcentinib er hovedproduktet til Bergenbio, men selskapet har i tillegg to andre produkter; ett som er ulisensiert og ett som er under utvikling av Bergenbio.

Andre norske kreftselskaper som skal holde presentasjoner på konferansen er: Targovax, Ultimovacs, Vaccibody og Zelluna.

Les meldingen fra Bergenbio herWHO om kreft
Publisert: