Fiskeoppdretterne

Ivan Vindheim blir ny konsernsjef i Mowi

Mowis konsernsjef Alf-Helge Aarskog går på dagen.

Finansdirektør Ivan Vindheim blir ny toppsjef i Mowi.

Lise Åserud / NTB scanpix
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Aarskog har besluttet å tre tilbake etter over ni år som konsernsjef, opplyser selskapet. Nå blir finansdirektør Ivan Vindheim ny toppsjef i laksekjempen, som er det fjerde største selskapet på Oslo Børs målt i markedsverdi.

– Vi har gjennomført en grundig rekrutteringsprosess hvor styret har sett etter den beste kandidaten til å lede Mowi videre. Ivan har en sterk kommersiell «track-record» og er den som er best kvalifisert til å levere på selskapets strategi videre. Han representerer også kontinuitet, sier styreformann Ole-Eirik Lerøy i en melding.

Påtroppende konsernsjef Ivan Vindheim, og avtroppende konsernsjef Alf-Helge Aarskog (t.h.)

Lise Åserud / NTB scanpix

Vindheim har vært finansdirektør i Mowi siden 2012, og har tidligere også vært finansdirektør i Lerøy Seafood.

– Mowi er verdens ledende havbruksselskap med mange muligheter foran seg. Så det er med stor ære og ydmykhet jeg sammen med over 14.500 høyt kompetente medarbeidere påtar meg oppgaven å lede Mowi videre, sier Vindheim i en uttalelse.

– Styret sin strategi om å være den ledende integrerte sjømatprodusenten ligger fast, og sammen med resten av organisasjonen ser jeg frem til å gjøre Mowi til et enda sterkere selskap, fortsetter den nye konsernsjefen.

Les på E24+

E24+: Dette er Lakse-Norges mektigste personer

– Ikke dramatisk for selskapet

Det opplyses ingen årsak til at Aarskog nå har besluttet å forlate verdens største oppdrettsselskap. Han har ledet selskapet siden juli 2010.

– Jeg er svært glad for at Ivan tar over roret, og jeg vil gratulerer styret med et fremragende valg av ny konsernsjef. Rekrutteringen av en intern kandidat sørger også for kontinuitet, og jeg kan forsikre alle om at Mowi er i de aller beste hender, sier Aarskog i en uttalelse hvor han også takker sine kolleger for deres «engasjement og inspirasjon gjennom årene».

Sjømatanalytiker Kolbjørn Giskeødegård sier i en kort kommentar til E24 at han registrerer sjefsbyttet.

– Dette representerer ikke noe dramatisk for selskapet. Det viser egentlig bare en kontinuitet, sier Giskeødegård.

«Ekte oppdretter»

Den avtroppende konsernsjefen får skryt fra styreleder Ole-Eirik Lerøy som omtaler Aarskog som en «ekte oppdretter».

– Alf-Helge har utviklet selskapet til verdens ledende sjømatselskap, med ledende posisjon innen genetikk, fôr, oppdrett, videreforedling og salg. De strategiske valgene tatt gjennom årene har gjort Mowi til et sterkt og robust selskap som har utviklet laksekategorien, sier styreleder Lerøy.

I forbindelse med at Vindheim blir ny konsernsjef utnevnes Kristian Ellingsen nå som ny finansdirektør. Ellingsen kommer fra stillingen som Group Accounting Director, en stilling han har hatt i fire år.

– Kristian er meget talentfull og kjenner selskapet og organisasjonen godt. Dette sørger for momentum og kontinuitet fra dag en, sier Vindheim.

Meldingen fra selskapet
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Fiskeoppdretterne
 2. Mowi
 3. Aksjelive

Flere artikler

 1. Ivan Vindheim blir ny Mowi-sjef: – Ikke vanskelig å takke ja

 2. Betalt innhold

  Konsernsjefen i Mowi går på dagen

 3. Betalt innhold

  Mowis nye sjef er trygg på at politikerne skrinlegger lakseskatten

 4. Mowi forbereder seg på krise i Chile

 5. Betalt innhold

  Mowi gjør endringer i organisasjonen