Utbyttefesten

Selvaag Bolig vil betale ut 2 milliarder til aksjonærene

Ved å rendyrke boligutviklingsvirksomheten vil Selvaag Bolig gjøre seg mer konkurransedyktig. Samtidig vil selskapet gi aksjonærene en solid utbytteutbetaling.

TOMTESALG: Selvaag skal selge tomter for 3,4 milliarder. Her er styreleder Olav H. Selvaag ved en tidligere anledning.

Erik Johansen / NTB scanpix
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Selvaag Bolig vil foreslå å selge store deler av selskapets tomtebank til Urban Property, opplyser selskapet i en børsmelding.

Urban Property omtales som en ny selskapsstruktur som skal kjøpe og eie Selvaag Bolig tomter. Selskapet vil bli eid av Oslo Pensjonsforsikring AS, Equinor Pensjon, Selvaag AS og Rema Etablering Norge AS.

Som følge av transaksjonen som vil være på 3,4 milliarder kroner, foreslår selskapet å betale ut et ekstraordinært utbytte på 2,06 milliarder kroner, tilsvarende 22 kroner per aksje.

– Selvaag Bolig skal drive med boligutvikling. Vi ønsker derfor å rendyrke dette og skiller derfor ut tomtebanken i et eget selskap. Vi mener at dette også vil gjøre det enklere å sette riktig verdi på selskapet fordi verdiskapingen i den daglige driften i større grad synliggjøres, sier styreleder Olav H. Selvaag.

Selvaag Bolig er blant mandagens vinneraksjer i tidlig handel, og er opp 17,30 prosent til kurs 64,40 kroner per aksje etter drøyt 40 minutter.

Langsiktig samarbeid

Urban Property vil få forkjøpsrett på alle nye tomter Selvaag Bolig har et ønske om å utvikle. Videre vil Selvaag Bolig kjøpe tomtene tilbake trinnvis.

I innkallingen til ekstraordinær generalforsamling kommer det frem at avtalen ikke er tidsbegrenset og at partenes intensjon er at samarbeidet skal være «langsiktig og eksklusivt».

Transaksjonen vil ifølge selskapet redusere kapitalbindingen betraktelig og etablere et langsiktig og strategisk finansieringssamarbeid som «styrker selskapets konkurransekraft» ved tomtekjøp.

– Fremover vil Selvaag Boligs ordinære utbyttekapasitet i forhold til resultat også potensielt kunne bli bedre. Selskapet kan forventes å ha en høyere avkastning på egenkapital, og ikke lenger ha behov for å benytte opptjent egenkapital til kjøp av tomter, sier finansdirektør Sverre Molvik i en uttalelse.

Les på E24+

Børskommentar: Veidekke har levert en gavepakke til aksjonærene

– Ruster selskapet for vekst

Molvik understreker samtidig at selskapet planlegger å fortsette utbetale utbytte to ganger i året.

– Vi vil fortsatt ha tilgang til de samme tomtene som før, men kjøpe ut disse i takt med utvikling. Selvaag Bolig skal fortsette med akkvisisjonsarbeid (arbeid med anskaffelser red.anm.) som før, men Urban Property skal eie tomtene frem til de er byggeklare, sier Molvik.

Finansdirektøren mener grepet vil være fordelaktig med tanke på selskapets kapitalbinding, mulighetene for vekst og bidra til effektiv finansiering.

– Denne transaksjonen vil både ruste selskapet for vekst og gjøre det mulig for oss å ha økt operasjonell fokus. Dette er svært positiv for både Selvaag Bolig og selskapets eiere, sier administrerende direktør Rolf Thorsen i en kommentar.

Selvaag Bolig kaller inn til ekstraordinær generalforsamling 10. desember for å vedta både tomtesalget og utbetalingen av utbytte.

Børsmeldingen fra selskapet

Her kan du lese mer om

 1. Utbyttefesten
 2. Selvaag Bolig
 3. Aksjelive
 4. Utbytte
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Kom på milliard-ideen på vei til Kikut: – På rulleski kan man kverne på mye rart

 2. Selvaag Bolig flytter tomtene ut i eget selskap: Milliardutbytte til Selvaag-familien

 3. Betalt innhold

  Børskommentar: Selvaag Boligs tomtesalg er ingen lottogevinst for aksjonærene

 4. Annonsørinnhold

 5. Selvaag mener bolig-spleiselag mellom Oslo og konkurrenten gjør konkurransen helt umulig

 6. Betalt innhold

  Nedturen har bare såvidt startet for Selvaag Bolig