Meglerhuset Arctic Securities fritar analysesjef fra arbeidsplikt

Arctic Securities har iverksatt interne undersøkelser og tatt kontakt med Finanstilsynet, etter at Finansavisen gjennom flere artikler har omtalt analysesjefens kjøp av aksjer i selskaper han anbefalte kunder.

Gorm Kallestad
 • Ingvild Sagmoen
Publisert:

Analysesjefen i meglerhuset Arctic Securities blir fritatt fra arbeidsplikt i 14 dager, skriver meglerhuset i en pressemelding.

Arctic har iverksatt en intern undersøkelse, etter at Finansavisen gjennom flere saker har omtalt analysesjefens kjøp av aksjer i selskaper han anbefalte kundene.

– Arctic tar enhver sak hvor det stilles spørsmål ved våre analytikeres uavhengighet på største alvor, skriver meglerhuset, som også har tatt kontakt med Finanstilsynet og vil redegjøre for forholdene som er omtalt i media og for sine interne rutiner.

E24 har vært i kontakt med administrerende direktør Mads Syversen i Arctic, som ikke vil kommentere saken utover det som står i pressemeldingen.

Det er analysesjefen som selv har selv bedt om å bli fritatt fra arbeidsplikten. Analysesjefen har så langt ikke besvart E24s henvendelser.

Spådde voldsom kursoppgang

Ifølge Finansavisen kjøpte analysesjefen aksjer i Quantafuel før meglerhuset tok opp dekning på aksjen, og publiserte deretter en analyse der aksjen ble spådd en voldsom stigning.

Han skal og ha kjøpt aksjer i selskapet BW Energy i perioden mellom selskapet ble skilt ut fra BW Offshore og han kom med en analyse av selskapet hvor han spådde en firedobling av kursen.

Analysesjefen har heller ikke svart på spørsmål fra Finansavisen, men det har compliance-sjef Thomas Berge i meglerhuset.

Berge har forklart at kjøpet av Quantafuel-aksjene ble klarert av compliance-avdelingen, men at det på det tidspunktet ikke var endelig besluttet om og når meglerhuset skulle ta opp dekning på Quantafuel.

Det er imidlertid ikke kjent om analysesjefen har klarert alle sine aksjekjøp med Arctic.

Analysesjef i Arctic hadde kjøpt BW Energy-aksjer for 528.000 før han skrev euforisk analyse
Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Arctic Securities
 2. Quantafuel
 3. BW Energy
 4. Finanstilsynet
 5. Aksjer

Flere artikler

 1. Finanstilsynet undersøker ansattes egenhandler i Arctic Securities

 2. Oslo Børs gir kritikk til selskaper

 3. Finanstilsynet med kritikk av Arctic Securities etter aksjehandel

 4. Ferd tar sjansen på børsraketten Quantafuel

 5. Lego-familien med Quantafuel-gevinst på 750 millioner