Infront-styret anbefaler å selge selskapet for 1,5 milliarder kroner

Budet har allerede blitt godkjent av flere av grunnleggerne.

Thomas Brun / NTB
  • Fabian Skalleberg Nilsen
  • Infront TDN Direkt
Publisert:

Infront har fått et bud fra Inflexion Private Equity Partners på 34,4 kroner per aksje.

Mandag opplyser styret i Infront, som tilbyr børsterminaltjenester, at de anbefaler budet.

Med over 43 millioner aksjer beløper dette seg til 1,493 milliarder kroner.

Over en fjerdedel med

Budgiver har mottatt forhåndsforpliktelse på totalt 11.663.035 aksjer i Infront, som representerer rundt 26,9 prosent av aksjene i selskapet.

Det inkluderer gründerne av Infront, administrerende direktør Kristian Nesbak og informasjonssjef Morten Lindeman, som samlet eier 26,1 prosent.

Deler av provenyet til gründerne vil bli reinvestert i morselskapet til budgiveren, fremgår det av en melding fra Infront.

Infronts forhandlinger med Inflexion har pågått over «noe tid» og det har vært dialog med andre mulige interessenter, sier styreleder Gunnar Jacobsen i Infront.

Trenger tysk tillatelse

Videre heter det at forpliktelsene fra gründerne og andre aksjonærer vil forbli bindende og kan ikke fravikes – med mindre styret i Infront trekker tilbake eller endrer sin anbefaling, og anbefaler et høyere konkurrerende bud.

I så fall må det være minst ti prosent høyere enn budet fra Inflexion, og sistnevnte må ikke matche det innen fem virkedager etter kunngjøringen av det høyere konkurrerende budet.

Budet til Inflexion er også betinget av et akseptnivå på 90 prosent og godkjenning fra konkurransemyndighetene i Tyskland.

Videre fremgår det at Infront har forpliktet seg til å betale et termineringsgebyr på opptil 1,8 millioner euro hvis styret skulle trekke sin anbefaling av budet. Hvis det imidlertid skulle komme et høyere motbud og styret av denne grunn ikke lenger anbefaler budet fra Inflexion, vil betalingen kun forfalle hvis et slikt høyere bud gjennomføres.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Aksjelive
  2. Infront
  3. Oppkjøp

Flere artikler

  1. Svenske eiendomskjemper i kamp om Entra: Sikret seg statens aksjer i natt

  2. TGS tapte 426 millioner i fjerde kvartal

  3. Entra-styret åpner døren for bedre bud

  4. SEB: Tror Nel vil ta papirtap på 476 mill. i Nikola og Everfuel

  5. Småaksjonærer selger aksjer på salg til mangemilliardær John Fredriksen