Kids kraftige resultatvekst sikrer utbytte på 59 millioner til Gjelsten

Kid mer enn dobler overskuddet, og melder om solid etterspørsel etter interiørprodukter under pandemien.

Investor Bjørn Rune Gjelsten er hovedeier i interiørkjeden Kid, som presenterer resultater torsdag.
Publisert: Publisert:

Interiørkjeden Kid rapporterer et resultat før skatt på 120 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra 49 millioner i tilsvarende periode i fjor.

Selskapet betaler også halvårlig utbytte på 5,80 kroner per aksje. Det betyr en utbetaling på 59 millioner kroner til Bjørn Rune Gjelsten, som sitter på 25 prosent av aksjene i Kid.

«Kid har sett sterk etterspørsel etter hjemme- og interiørprodukter siden covid-19-utbruddet, med solid vekst på tvers av kategorier», skriver selskapet.

Inntektene økte med 16,5 prosent til 729 millioner kroner fra tredje kvartal 2019. Det er i tråd med en oppdatering fra oktober.

Økt kundetrafikk

I kjølvannet av coronanedstengningen i mars, har nordmenn styrt forbruket over på hjemrelaterte formål, noe Kid har nytt godt av. Aksjekursen er nesten doblet siden starten av året til 96 kroner.

Kid melder om sterk økning i nettsalget i løpet av pandemien, men også i fysisk kundetrafikk. I Norge var det en økning i antallet besøk i Kid-butikkene på 21 prosent.

I Hemtex, som Kid kjøpte for et drøyt år siden, var det en vekst på 9 prosent. Kid melder samtidig at Hemtex-utviklingen går bedre enn ventet. Dermed venter Kid å nå målet om en EBITDA (brutto driftsresultat) på 150 millioner kroner i god tid før 2023, som var den opprinnelige målsettingen.

Les på E24+

Kriserammede H&M legger ned butikker

Nye butikker

Kid planlegger å åpne fire nye Kid-butikker i fjerde kvartal for å nærme seg målet om 150 butikker totalt i Norge.

Kjeden vil også satse mer i Finland og Estland, med mål 20 Hemtex-butikker i Finland og 8 i Estland innen de neste fem årene, og potensielle inntekter på 100 millioner.

Publisert: