RAKETT: I ukens Investtech-kommentar tar Geir Linløkken for seg tre taperaksjer som kan bli til nyttårsraketter på Oslo Børs. Merk at det er høy risiko i aksjene, skriver han.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

Kommentar: Nyttårsraketter som virkelig kan eksplodere

Nyttårsrakettene på Oslo Børs har begynt å ta av. Disse tre kan eksplodere!

  • Geir Linløkken
    Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Vi presenterte forrige uke tre potensielle nyttårsraketter som allerede har steget bra. Vi har nå valgt ut resten av Investtechs nyttårsraketter. Her på E24 presenterer vi tre av aksjene som virkelig kan eksplodere.

Aksjer som har falt mye gjennom året, er relativt små selskaper og har høy risiko, har statistisk steget bra fra perioden like før jul til starten på nyåret. Alle tre er slike aksjer. Merk at risikoen er svært høy.

Funcom er kraftig ned siden årets toppnotering tidlig i februar. De siste månedene har imidlertid aksjen gått sidelengs mellom støtte i overkant av to kroner og motstand rundt 2,30 kroner.

Det er høy risiko i aksjen, men om den tar imot på støtten, kan den lett gå til 2,30 kroner i løpet av en dag eller to. Brytes dette nivået opp, vil det indikere en kraftig økende optimisme hos investorene, og kursen kan da gå til tre kroner eller mer i løpet av noen uker.

Vær oppmerksom på varierende og relativt lav likviditet, noe som kan gjøre det vanskelig å gå fort inn og ut av aksjen. Vær oppmerksom på høy risiko. En passende stopp loss kan være sluttkurs under to kroner.

Foto: Investtech

SD Standard Drilling er en av årets store taperaksjer med et fall i kursen på godt over 60 prosent. Aksjen har imidlertid nå brutt den fallende trendkanalen på mellomlang sikt og startet en stigende trend på kort sikt. Positiv volumutvikling og økende kortsiktig momentum styrker aksjen.

Det er kortsiktig støtte ved 1,33 kroner, ikke langt under dagens kursnivå, og god støtte nedover mot 1,28 kroner. Første motstand ligger ved 1,46 kroner. Brytes dette nivået vil det bety en sterk økning i optimismen, og kursen kan da lett gå videre.

Vær oppmerksom på lav likviditet, noe som kan gjøre det vanskelig å gå fort inn og ut av aksjen. Aksjen har høy risiko. En passende stopp loss kan være sluttkurs under 1,25 kroner.

Foto: Investtech

Polarcus har falt over 80 prosent i år og er en av Oslo Børs store tapere.

Kursen ligger fortsatt i en fallende trendkanal på mellomlang sikt, og et videre fall er i utgangspunktet indikert.

Volumutviklingen er imidlertid nå klart positiv, med økende volum på oppgangsdager og ved lokale topper, kombinert med redusert volum på nedgang. Dette er et tidlig signal om en mulig vending opp.

Om aksjen snur, og bryter over motstanden ved 80–86 øre, vil kjøpssignaler bli utløst. Kursen kan da lett hoppe videre, da neste motstand ikke er før rundt 1,20 kroner. Dette utgjør en oppside på nesten 60 prosent fra dagens kurs.

Vær oppmerksom på lav likviditet, noe som kan gjøre det vanskelig å gå fort inn og ut av aksjen. Vær oppmerksom på svært høy risiko. Kursen ligger under motstanden ved cirka 80 øre, og kan lett få seg en ekstra dytt ned i dagene før jul.

Foto: Investtech
Les også

Investtech: Her er tre aksjer som kan bli nyttårsraketter på børs

Les også

Homer Simpson forutså gigantoppkjøp for 19 år siden

Les også

Utbygger prøver ut «skilsmisseboliger»