Aksje-NM: Ny ekspertdeltager tror ikke på analyser

Et stykke ut i Aksje-NM gjør daglig leder og gründer Kjell fra Kjelltech comeback i ekspertligaen. Den første dagen ble alt annet enn god for den ekspertkritiske gründeren. 

OVERRASKELSEN: Kjelltech gjorde tidligere i uken en overraskende inntreden i Aksje-NM.

Lunsj av Børge Lund
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

«Kjelltech: Where professionality meets the future of today. Now. And ever.»

Med den beskrivelsen kom Kjelltech, enkeltmannsforetaket til Kjell fra tegneserien Lunch inn i Aksje-NMs ekspertliga som et brak tirsdag.

Kjelltech tok i bruk sosiale medier for å annonsere sin inntreden i spillet.

«Da er Kjelltech klar for å vinne Aksje-NM. Vi er foreløpig godt over halvveis på en 5432-plass. Uten å ha gjort noe som helst! Våre ekspertråd og analyser kommer i jevne og gode porsjoner de kommende ukene!» skrev Kjelltech blant annet på sin twitterkonto tirsdag ettermiddag.

Den utradisjonelle gründeren planlegger å «lese seg opp på ekspertenes tips og så gjøre det stikk motsatte», skriver han i en kommentar til E24.

Har du fortsatt ikke meldt deg på Aksje-NM? Mandag morgen klokken 09 stenger muligheten for å melde seg på i konkurransen.

Meld deg på her!

Les også

Konkurransen hardner til: Du kan fortsatt melde deg på Aksje-NM

Dårlig start

Kjelltechs strategi om å gjøre det stikk motsatte av hva ekspertene mener er riktig, har så langt ikke slått veldig godt ut.

Blant noen av de fiffige investeringene Kjelltech foretok seg i starten av uken finner vi blant annet Norsk Hydro. Selskapet sliter med en utslippskandale ved anlegget i Brasil, og falt 2,22 prosent på Børsen tirsdag. Også onsdag falt aksjen.

I tillegg til Hydro har gründeren kjøpt seg opp i EMGS, som er i en større refinansieringsprosess for tiden. Etter en dårlig dag tirsdag, gikk det noe bedre onsdag. Likevel har ikke gründeren tjent nevneverdig med penger på selskapet ennå.

Det er generelt ingen av selskapene Kjelltech har valgt å kjøpe seg inn i som har gjort det spesielt bra på hans første dager i spillet. Av de aksjene Kjelltech har investert i, er det bare Aurskog Sparebank som ikke ligger i minus.

Kjelltech har plassert seg midt i ekspertligaen, og lå etter fredagens handel med en negativ avkastning på -2,07 prosent. Totalt ligger tegneseriefiguren nå på 9.707 plass i konkurransen.

Les også

Høydramatisk da Arya (23) vant første ukeskonkurranse i Aksje-NM: – De siste minuttene var grusomme

Fortsatt Larsen på topp

Fortsatt er det daytrader Svend Egil Larsen som ligger best an i ekspertligaen. Han fortalte til E24 tidligere i uken at han liker volatilitet.

– Det har vært litt mer volatilt den siste og det åpner opp for flere muligheter. Jeg trives best når det er litt ruglete, for da har det en tendens til å skje mye rart, sa Larsen.

Larsen har en avkastning på 4,42 prosent etter konkurransens andre uke. På andreplassen finner vi Karl Oscar Strøm i Pareto Securities som har en avkastning på 0,86 prosent. Men i et aktivt marked er det selvsagt alt for tidlig å si noe om hvem som tilslutt kommer til å stikke av med den gjeve tittelen som vinner av Aksje-NMs ekspertliga.

Har du fortsatt ikke meldt deg på? Her kan du registrere deg i Aksje-NM.

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. – Ville vært flaut å tape mot en tegneseriefigur

  2. Ken vant Aksje-NM 2018: – Uvirkelig

  3. Konkurransen hardner til: Du kan fortsatt melde deg på Aksje-NM

  4. Annonsørinnhold

  5. To dager igjen av Aksje-NM: Slik er ståa før sluttspurten

  6. Slik skal de vinne Aksje-NM