- Noreco ønsker trolig å selge mer

Analytiker tror Noreco vil fortsette å selge feltandeler.

SOLGT: Noreco har nylig solgt sin eierandel i Hume-feltet.
Publisert: Publisert:

- Core og Noreco har gjort en grei deal, sier analytiker Stian Konstad om gårsdagens handel mellom Noreco og nystartede Core Energy. - Noreco ønsker trolig å selge mer, tror han.

I går ble det kjent at Noreco selger to andeler i de Statoil-opererte feltene Brage og Hyme til nystartede Core Energy. Noreco får 85 millioner dollar for andelene etter skatt, i tillegg til et pro et contra-oppgjør når transaksjonen gjennomføres.
- Grei deal
- Jeg kjenner ikke disse feltene inngående, men synes dette ser ut som en interessant deal. Basert på vår forståelse av feltene ser det ut som begge parter har gjort en god deal, sier Stian Konstad, analytiker hos Melberg Partners.
Konstad begrunner det med at Noreco over lengre tid har hatt et ønske om å selge andeler.
- Jeg tror det har vært en driver for Noreco at Hyme er under utbygging. De får inn cash samtidig som de slipper å bruke noe på feltutbyggingen. Samtidig som de har hatt en offentlig salgsprosess gående en stund, sier Konstad til Petro.no.
- Illikvid
Transaksjonsmarkedet for andeler på norsk sokkel er veldig illikvid, det vil si at det gjennomføres veldig få transaksjoner sammenlignet med for eksempel på britisk sokkel. For selskaper som Core Energy, som har uttalt at de har som mål å komme seg inn i modne felt, er de nødt til å utnytte alle muligheter de får i markedet, sier Konstad, og legger til at de fleste andelene som omsettes er i gassfelt.
- Det er rett og slett veldig lite oljeandeler som legges ut for salg, sier Konstad.
Han tror ikke dette blir det siste salget vi ser fra Noreco i den kommende tiden:
- Jeg tror Noreco ønsker å selge flere andeler, og bygge selskapet opp igjen med et tydeligere letefokus, tror Konstad.

Få flere saker fra E24-partner PetroMedia i mailboksen

Publisert:

Her kan du lese mer om