Solstad Farstad-sjefen om datterselskap: – Problemet er løsbart

Solstad Farstad-sjefen sier det ikke er aktuelt for rederiet å gå inn med frisk kapital i datterselskap med likviditetsbehov.

SER BEDRING: Konsernsjef Lars Peder Solstad i Solstad Farstad forventer sterk bedring i markedet for offshoreskip.
Publisert: Publisert:

Konsernsjef Lars Peder Solstad i offshorerederiet Solstad Farstad gir uttrykk for at likviditetsproblemene i et av datterselskapene ikke skal gå ut over konsernet.

Konsernet er organisert slik at virksomhetene som ble innfusjonert i fjor er organisert i egne datterselskaper hvor morselskapet eller andre konsernselskaper ikke har stilt økonomiske garantier.

Fredriksen-selskap

Det er virksomheten i tidligere Deep Sea Supply, som John Fredriksen brakte med seg til storfusjonen, som har hatt en svakere likviditetsutvikling enn planlagt.

– Hva er det som har skjedd?

– Det er sammensatt, men noe vi må ta tak i. Det har vært en del kontrakter som har hatt mye senere oppstart enn vi la til grunn, og en del slik ting.

– Når det er sagt, så leverer de positivt på driften. Vi har god dialog med långiverne og aksjonærene og det er stor vilje og evne til å løse det nede i strukturen.

Han understreker at det ikke har oppstått brudd på lånevilkår.

– Vil Solstad Farstad gå inn med penger?

– Nei. Vi skal løse dette nede i strukturen.

Les også

Solstad Farstad varsler nye bankforhandlinger

Forsøkte salg

Noe som kunne ha løst problemet var et salg av de 25–35 båtene konsernet har definert som utenfor sin kjernevirksomhet, noe Solstad Farstad varslet en mulighet for i sin kvartalsrapport for tredje kvartal.

– Muligheten har vært der, men til en lavere pris enn det vi har sett for oss, sier Solstad.

Han understreker at konsernet er åpner for andre muligheter enn et rent salg.

– Så dere har ikke gitt opp?

– Nei, men det går litt tregt.

Han understreker at selskapet til tross for problemene i Deep Sea Supply følger den planen som ble lagt ved fusjonen og at konsernet ikke har behov for ny kapital.

– Det er ikke noe tema for oss. Vi har lagt til grunn et markedssyn og det har ikke avveket vesentlig fra det, sier Solstad.

Tror på bedring i markedet

Og etter å ha kuttet kostnader gjennom fjoråret tror Solstad at markedet skal bli riktig så godt i tiden som kommer.

– Vi begynner å bli optimistiske og ser lysere på det for hver dag som går, sa Solstad da han presenterte kvartalsregnskapet.

Han tror 2018 blir et ganske godt år for ankerhåndteringsskip og psv-skip. Neste år vil også subsea-skipene få mer å gjøre.

– Vi har tro på en god bedring i år, og så kommer subsea neste år som blir enda bedre, sier Solstad.

Solstad Farstad har allerede merket at de får bedre betalt når de leier ut skip for 30 dager eller lengre, noe E24 omtalte torsdag.

Samme morgen som Solstad avholdt sin presentasjon i Oslo, meldte skipsmeglingsfirmaet Westshore Shipbrokers om at to av Solstad Farstads ankerhåndteringsfartøyer var utleid i spotmarkedet til 12.000 pund dagen.

Solstad tror ratene skal langt over det nivået.

– Det skal mye høyere enn det. Jeg tror at ratenivået på denne typen båter, store ankerhåndteringsskip, skal vesentlig høyere enn det, sier Solstad.

Les også

Analytiker ser ett godt tegn i offshoreskip-markedet

Les også

Offshorerederier leier ut skip med tap

Les også

Staten har solgt seg ut av Røkke og Fredriksens supplyselskap

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om