Aller Internett kutter

Antyder bemanningsreduksjoner på ti årsverk.

Publisert: Publisert:

På et orienteringsmøte i dag ble det kjent at Aller Internett skal spare. Årsaken er som hos alle andre norske medieselskaper et stadig strammere annonsemarked.

- Bakgrunnen er de endrede økonomiske utsiktene for de kommende årene. Vi er i veldig stor grad annonseavhengig og vi har hatt en sterk vekst og tror fortsatt vi skal vokse videre, men vi må revidere vekstanslagene i og med den endrede makroøkonomiske situasjonen og de endrede prognosene for annonsemarkeden de kommende årene. Vi justerer derfor kostndadsnivået nå, sier administrerende direktør Petter Danbolt i Aller Internett til Kampanje.

Dermed kom turen også til Aller som ett av de aller siste store norske medieselskapene. Tidligere har store mediekonsern som TV 2, Hjemmet Mortensen, Schibsted, Dagens Næringsliv, Edda Media og Dagbladet varslet sparetiltak, men toppsjef Roger Hansen i Aller Norge nylig kunne fortelle Kampanje at de også vurderte ulike tiltak.

Les også: - Ikke overrasket over HM-kutt

- Hvordan og når vet vi ikke helt fordi vi starter jobben nå, men vi ser at vi er i en bransje der en stor del av kostnadene er personalkostnader og skal man redusere kostnadene er det vanskelig å unngå endringer her, sier Danbolt.

Rundt ti årsverk

- Hvor mye skal det spares?

- Vi har antydet ti årsverk, men det er ikke et tall som er eksakt. Vi starter prosessen nå og har ti årsverk som et utgangspunkt for være ryddige. Vi legger opp til en ryddig og prosess med de tillitsvalgte, sier Aller Internett-sjefen.

I Aller Internett jobber det rundt 100 personer, men Danbolt vil ikke gå inn på hvor mye det skal spares i kroner og øre.

- Det blir et mer komplisert regnestykke. Det vi sier nå er at vi må gjøre en justering på basis av endrede forventninger til markedsituasjonen, sier Danbolt.

Aller Internett driver en rekke nettsteder som seher.no, dinside.no, digi.no, kk.no og lommelegen.no. Selskapet eier også 20 prosent av NA24. Om selskapet også skal vurdere de ulike nettproduktenes videre eksistens svarer Danbolt:

- Det blir litt feil å kommentere dette så lenge vi er i startfasen. Nå skal vi på hvordan vi jobber og kutte kostnader for å spare.

Flere mediesaker på Kampanje.com

Publisert: