Spillselskapene på Wall Street øker mer enn ventet

Amerikanske spillgiganter gjorde det bedre enn ventet i andre kvartal. Nå hinter de om en Netflix-modell for strømming av spill.

SAMLER TUSENVIS: Spillselskapene har den siste uken levert resultater for første kvartal, og har gjort det bedre enn antatt. Et stort satsingsområde er turneringer og strømming av spill. Bildet viser turneringen i fotballspillet Fifa som samlet tusenvis av fans i O2-arenaen i London.
 • Sindre Hopland
Publisert:

De største spillselskapene i USA har de siste dagene lagt frem kvartalsresultater, og samtlige har gjort det bedre enn analytikerne hadde ventet.

Det gagner også Oljefondet, som eier aksjer for milliarder av kroner i tre av de største dataspillselskapene på Wall Street (se oversikten nederst i saken).

Bransje var lenge preget av dalende butikksalg, men har fått en ny giv ved hjelp av nye forretningsmodeller.

Markedet var spesielt spent på spillprodusentenes resultater i lys av den eksplosive veksten i Epic Games' konkurrerende spill Fortnite, som fikk spillaksjene til falle tidligere i år.

Men investorene kunne puste lettet ut, for Grand Theft Auto-produsenten Take-Two Interactive leverte et kvartalsresultat på 71,7 millioner dollar (591,8 millioner kroner), opp fra 60,3 millioner dollar (497,7 millioner dollar) til samme tid i fjor.

Etter resultatet hoppet aksjekursen til 130,43 dollar, den høyeste noensinne.

Activision Blizzard, som blant annet lager skytespillet Call of Duty, leverte et resultat på 402 millioner dollar (3,3 milliarder kroner), opp fra 243 millioner dollar (2,0 milliarder kroner) i fjorårets andre kvartal.

Også giganten Electronic Arts (EA), kjent for klassikerne Fifa og Battlefield, slo analytikernes forventninger, selv om resultatet svekket seg.

Resultatet falt fra 694 dollar i fjor til 293 millioner dollar i år, grunnet at selskapet hadde større spillanseringer i samme periode i fjor.

Les også

Har internett drept dataspill-butikken? Omsetningen halvert siden 2010

Selger lisenser for spillstrømming

Spiller foran publikum

FULL SAL: Barclays Stadium i New York var fullsatt, da 19.000 spillentusiaster så finalen i spillet Overwatch.

Slår S&P i tøffe tider

Indeksen S&P 500 har fått en tøff start på 2018 sammenlignet med fjoråret grunnet USAs pågående handelskrig og frykt for markedskorreksjon, og er opp 6,33 prosent i motsetning til oppgangen på 21,83 prosent i fjor.

Spillaksjene har derimot gjort det langt bedre, og er alle opp over 10 prosent så langt i 2018:

 • Activision Blizzard er opp 12,71 prosent
 • Take-Two Interactive er opp 10,86 prosent
 • Electronic Arts er opp 22,68 prosent

Det er ikke bare Wall Street som har sansen for spillselskapene. Også det norske Oljefondet er tungt eksponert i disse selskapene, og fondet har økt beholdningen sin av aksjer i både Activision, Electronic Arts og Take-Two de siste årene.

Verdien av Oljefondets aksjeposter i de tre spillselskapene var på 6,2 milliarder kroner ved utgangen av fjoråret, mer enn en dobling fra 3 milliarder kroner ett år tidligere.

Fondet kvittet seg i fjor med noen aksjer i franske Ubisoft Entertainment, som står bak spill som Assassin’s Creed, Prince of Persia og Brothers in Arms. Oljefondet reduserte sin eierpost i Ubisoft til 1,44 prosent fra 2,2 prosent året før.

Aksjeposten i Ubisoft hadde en verdi på 1,01 milliarder kroner ved utgangen av 2017, opp fra 778 millioner kroner ett år tidligere.

Les også

Svenske aksjonærer renner inn i Funcom – vurderer notering i Stockholm

Les også

Oljefondet dobler i dataspill

Les også

Har Funcom truffet blink? Slik er mottagelsen av Conan-spillet

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Wall Street
 2. Spill

Flere artikler

 1. Kina skal regulere dataspill: – Skader små og mellomstore spillselskaper

 2. Kraftig General Motors-fall bidro til nedgang på Wall Street

 3. Microsoft vil kjøpe spillkjempen Activision Blizzard

 4. Apple lanserer kredittkort og tre nye abonnementstjenester

 5. Markant fall på Wall Street – renteuro tynger verdens børser