Norsk hedgefond satser på «sprø Trump-verden»

Norske Sector Asset Management kaster rundt på porteføljene og satser nå på bank-aksjer og andre sektorer som de tror kan få fremgang under Donald Trumps varslede politikk.

SIGNALISERER ENDRINGER: Donald Trump blir USAs neste president. Han har signalisert intensjoner om en ekspansiv finanspolitikk, med blant annet skattekutt, økte offentlige utgifter til infrastruktur og mindre offentlig regulering.
Publisert: Publisert:

Påtroppende president Donald Trump har signalisert at han blant annet ønsker å gjennomføre store skattekutt, begrense offentlig regulering og øke de offentlige utgiftene til infrastrukturen i USA.

De potensielt store endringene som kan komme i verdens største økonomi, har fått det norske hedgefondet Sector Asset Management til å kaste rundt på porteføljene sine.

Fondet, som forvalter rundt 1,7 milliarder dollar, satser nå på bankaksjer og energiaksjer og går bort fra de siste årenes vinneraksjer, skriver Bloomberg.

– Du trenger noen som er sprø nok, som for eksempel en Trump, sier Sector-grunnlegger Peter Andersland i et intervju med avisen.

Han sikter til Trumps varslede ekspansive finanspolitikk, og spør seg om den kan være nok til at folk begynner å bruke mer penger.

Satser på bank-aksjer

De mest åpenbare vinnerne er nå amerikanske banker, mener Andersland. Fondet som han forvalter, Global Equity Kernel Fund, har tatt inn JPMorgan Chase&Co., Goldman Sachs Group og regionale banker som US Bancorp, skriver Bloomberg. Blant andre aksjer som fondet nå har tatt inn er BP og Chevron.

– Jeg forstår at de gjør det, sier sjeføkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i Nordkinn Asset Management til E24.

Les også

Alan Greenspan tror prisvekst vil gi renteløft

Han påpeker at Trumps intensjoner om en ekspansiv finanspolitikk skaper høyere renter, som er bra for bankene.

– Han signaliserer også mindre regulering av bankene, som er positivt i alle fall på kort sikt, sier Wilhelmsen.

Hedgefondet Nordkinn forvalter om lag syv milliarder kroner, og lever av å kjøpe og selge valutaer og statsobligasjoner ved tolke den makroøkonomiske utviklingen.

Wilhelmsen tror ikke at Trump vil ha noen stor endring på deres syn på amerikansk politikk.

– Vi gjorde noen endringer i vår portefølje, slik at vi er posisjonert for brattere rentekurver og høyere renter. Men det handler mer om et endret syn på amerikansk økonomi, noe som skjedde før Trump ble valgt, sier han.

Tror på høyere renter og sterkere dollar

Den økonomiske aktiviteten i USA har tatt seg opp i høst fra første halvår og arbeidsmarkedet utvikler seg i positiv retning, i tillegg til at inflasjonen har steget noe.

Les også

Yellen: – Renteheving kan komme relativt snart

Det er disse faktorene, fremfor hvem som er president, som er viktige for Nordkinn.

– Det spørs om den nye presidenten vil endre på denne utviklingen – vi tror ikke det. Kanskje kan han bidra til mer vekst på kort sikt, sier Wilhelmsen.

– Vårt syn på det amerikanske markedet nå er at statsobligasjonsrentene har steget mye i det siste, en trend som kan fortsette litt til. Vi tror det er hold i den renteoppgangen som vi har sett, på grunn av sterkere økonomisk vekst. Og det kan innebære at dollaren vil styrke seg litt til det neste året, sier han.

Les også

Tror på ny Trump-effekt for dollaren

Les også

«Trumptimisme» på Oslo Børs

Les også

Tror Fed fremdeles vil heve renten

Publisert:
Gå til e24.no