Analytiker om Statoil-resultatet: – Solid rapport

Statoil-tallene blir godt mottatt blant analytikere.

GODE TALL: Konsernsjef Eldar Sætre i Statoil.
Publisert:

Statoils resultat for andre kvartal var noe bedre enn hva analytikerne hadde sett for seg på forhånd.

– Overordnet er dette en ganske solid rapport, sier analytiker Halvor Strand Nygård i Seb til E24.

– Utenlandsdivisjonen har snudd til positive tall og Statoil viser nå at de klarer å ha lønnsom drift selv med lave oljepriser, legger han til.

Seb-analytikeren bemerker at Statoil nå har positiv kontantstrøm også etter utbetaling av utbytte og at gjeldsgraden har falt med åtte prosentpoeng de siste to kvartalene til 27,5 prosent.

– Får denne rapporten deg til å oppjustere forventningene til Statoil?

– De oppjusterer produksjonsmålet for 2017 noe og legger seg i øvre enden av intervallet på 4–5 prosent. I tillegg er utenlandsdivisjonen igjen bedre enn ventet og totale letekostnadene for inneværende år ser ut til å bli lavere enn ventet. Det trekker kanskje estimatene noe opp, men kan bli noe motvirket av en sterkere krone, sier Nygård.

Les også

Kraftig byks for Statoil

Spår kursoppgang

Også Danske Bank-analytiker Anders Holte mener tallene var noe bedre enn ventet på forhånd.

– Vi forventer at aksjekursen vil gå marginalt opp i dag, skriver han i en oppdatering til sine kunder.

Netfonds skriver i sin morgenoppdatering at deres beregninger tilsier at Statoil-aksjen vil stige med 1,8 prosent når handelen starter klokken 09.00.

«Gitt Statoils størrelse, vil OBX-indeksen samtidig påvirkes positivt med 0,33 prosent» skriver Netfonds i oppdatering.

Les også

Statoil saksøkes for klimaendringer

De spår for øvrig at Oslo Børs vil stige med 0,72 prosent fra start torsdag.

Også Pareto-analytiker Trond Omdal peker i sin oppdatering til sine kunder at Statoil nå viser at de klarer å ha lønnsom drift også med oljepriser rundt 50 dollar.

I tillegg bemerker han at produksjonsanslaget for inneværende år er økt noe, hvilket isolert løfter prognosen for helårsresultatet med to prosent.

– Vi vil opprettholde for kjøpsanbefaling med et kursmål på 200 kroner. Vi venter en positiv reaksjon på to til tre prosent i aksjekursen i dag.

Bedre enn ventet

Oljegigantens justerte driftsresultat er på 3,02 milliarder dollar i kvartalet.

På forhånd hadde en rekke analytikere spådd et justert driftsresultat etter skatt på 2,94 milliarder dollar, ifølge tall selskapet selv har samlet inn.

I samme kvartal i fjor var Statoils justerte driftsresultat på 913 millioner dollar, da selskapet var inne i en av sine svakeste perioder på mange år.

Statoil sier at fremgangen skyldes høyere olje- og gasspriser, høy produksjon og kostnadskutt, men også en reversering av avsetninger i Angola på 754 millioner dollar.

De tre første kvartalene i fjor var selskapets svakeste siden før finanskrisen, men i de siste par kvartalene har det gått noe bedre, blant annet på grunn av noe høyere oljepris.

Dermed ser den verste delen av oljenedturen ut til å være tilbakelagt for selskapet, som i deler av fjorårets andre kvartal strevde med en oljepris på under 40 dollar fatet.

Les også

Dårlig letenytt for Bay du Nord

Les også

– Det er veldig vanskelig å forstå

Les også

Statoil er klare for milliardutbyggingen av Snefrid Nord

Publisert:

Her kan du lese mer om