Uro i Ukraina gir røde tall for Telenor-datter

Vimpelcom tar kjempenedskrivning av virksomheten i Ukraina.

TRØBBEL: Situasjonen er spent i Ukraina, og det er dårlig nytt for Telenor. Her står politifolk vakt ved en pro-russisk demonstrasjon.

STRINGER
Publisert:

Russiske Vimpelcom melder torsdag om underskudd i det fjerde kvartalet etter nedskrivninger relatert til virksomheten i Ukraina og Canada.

Dermed får uroen i Ukraina, der situasjonen er svært spent etter president Viktor Janukovitsj avgang og angivelig tilstedeværelse av russiske styrker på Krim, konsekvenser for Telenor.

Telenor eier 33 prosent av Vimpelcom, og datterselskapet sto for rundt 17 prosent av det norske konsernets resultat før skatt i 2013.

- Nedskrivningen av eiendelene i Ukraina er relatert til den makroøkonomiske utviklingen, en økning i landets risikopremie og svakere driftsresultater, skriver Vimpelcom i sin årsrapport.

Vimpelcoms resultat i det fjerde kvartalet ble minus 2.649 millioner dollar, mot et overskudd på 158 millioner dollar i tilsvarende periode året før.

Det var på forhånd ventet et resultat på 437 millioner dollar, ifølge en rundspørring gjennomført av nyhetsbyrået Reuters.

Nedskrivingen i Ukraina er alene på 2.085 millioner dollar.

Varsler kutt i estimatene

Den røde bunnlinjen i det fjerde kvartalet følger nyheten om at Vimpelcom kutter i utbyttet, hvilket ble varslet i januar. Det russiske selskapet reduserte da utbytteguidingen til 0,035 dollar per år, mot tidligere 0,8 dollar per år.

DNB Markets skriver i en oppdatering torsdag at de venter at Telenor vil justere 2013-tallene for sin del av nedskrivningene, og at konsensusestimatene for 2014 vil kunne bli redusert med rundt tre prosent.

- Før eventuelle justeringer har vi en kjøpsanbefaling på Telenor med et kursmål på 158 kroner per aksje, skriver meglerhuset.

Telenor er ned 0,15 prosent til 129,4 kroner per aksje på Oslo Børs torsdag morgen.

Her kan du lese mer om