Northland vil ikke lenger ha konkursbeskyttelse

Mener omorganiseringen har vært «ekstremt vellykket».

HUMPETE: Det har vært et turbulent år for Northland Resources, som måtte søke konkursbeskyttelse for flere av sine datterselskaper.
Publisert: Publisert:

Northland Resources ber nå tingretten om at konkursbeskyttelsen for datterselskapene Northland Resources AB, Northland Sweden og Northland Logistics AB termineres.

Dette skriver selskapet i en børsmelding torsdag.

Les også: Northland brukte opp halve pengebingen

Forespørselen kommer etter at reorganiseringsplanen for selskapene ble vedtatt av tingretten i Luleå 12. juli. Den er dermed effektiv og juridisk bindende.

- Northland Resources er et av de mest omfattende og komplekse selskapene som har blitt reorganisert i Sverige. Det er derfor gledelig å kunne melde at reorganiseringen har vært ekstremt vellykket, skriver advokat Lars Söderqvist, som leder rekonstruksjonsarbeidet.

Les også: Northland fikk grønt lys av aksjonærene

Northland søkte om konkursbeskyttelse for det første datterselskapet den 8. februar, og for de to øvrige svenske virksomhetene noen dager senere.

Det norske datterselskapet Northland Logistics AS er ikke under konkursbeskyttelse, men det er bundet av en lignende avtale med kreditorene som de svenske selskapene.

Taper penger

Northland har vært i trøbbel etter at det ble oppdaget en kostnadssprekk i januar. Det ble da meldt om et kapitalbehov på nærmere 2,4 milliarder kroner for å sluttføre utbyggingen av malmgruven i Kaunisvaara i Nord-Sverige.

Tidligere torsdag ble det kjent at selskapet har svidd av halve pengebingen. Northlands bruttotap i første halvår økte fra 4,5 til 48,2 millioner dollar, og ga sammen med administrative og andre utgifter et driftstap på 78,7 millioner dollar.

Les også: Northland brukte opp halve pengebingen

Bunnlinjen endte 98,9 millioner dollar i minus, mot 22,9 i første halvår i fjor.

Kontantbeholdningen til Northland fikk også merke det tøffe halvåret. Kassen gikk fra en beholdning på 53,7 millioner dollar ved nyttår til 21,9 millioner ved utgangen av juni.

Tilsammen har selskapet 977,2 millioner dollar i gjeld og forpliktelser.

I et brev til aksjonærene skriver fungerende konsernsjef Peter Pernlöf at selskapet nå forventer å nå full produksjonskapasitet på førstelinjeproduksjonen innen utgangen av fjerde kvartal i år. Andrelinjen skal gå for full maskin innen utgangen av fjerde kvartal neste år.

Markedet reagerte umiddelbart negativt på dagens Northland-resultater, men aksjen har senere hentet seg inn noe. Northland er ned 3,7 prosent i dagens handel på Oslo Børs.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om