DNB-stup tynget Oslo Børs

Kvartalsrapporten viste at DNBs bunnlinje har blitt en halv milliard kroner mindre. Nå rømmer investorene aksjen.

IKKE FORNØYD: Oljebremsen har truffet konsernsjef i DNB, Rune Bjerke og selskapet hardt det siste kvartalet. Nå rømmer investorene.
Publisert:

Tirsdag morgen ble det klart at storbanken DNB endte opp med et resultat på 4,57 milliarder kroner i andre kvartal, ned 512 millioner fra samme periode året før.

Dette førte til at investorene rømte aksjen.

Da siste handel var gjennomført på Oslo Børs, var aksjen ned 7,57 prosent. Det er det største kursfallet på én enkelt dag for Norges største bank siden 2012, da aksjen stupte 10,7 prosent ved et tilfelle.

Les også

Wall Street-indeks satte rekord: – Jeg har forventet rekordavslutning lenge

En anne indikasjon på at mange ville ut, er at kort tid før Oslo Børs stengte tirsdag var omsetningen i DNB-aksjen oppe på 1,2 milliarder kroner.

Svært få dager i aksjens historie kan konkurrere med dette.

Dagen med høyest omsetning for DNB-aksjen er 9. februar 2012, da aksjen ble omsatt for 1,38 mrd. på Oslo Børs.

Tynget Oslo Børs

Investorenes panikksalg av DNB-aksjen bidro tirsdag til at Oslo Børs endte ned 0,45 prosent.

Ifølge analytikerne var det de utenlandske investorene som sto for størsteparten av nedsalget.

– Utlendingene selger. Det er klassisk at når utenlandske hedgefond og investorer ser svakere tall, så kaster de seg over selg-knappen, sa investeringsøkonom Tom Hauglund i Nordnet til E24 tirsdag formiddag.

Under kvartalspresentasjonen understreket DNB-sjef Rune Bjerke at fallet skyldes at oljenedturen nå har truffet selskapet, og dermed har banken måttet økt nedskrivninger på lån og garantier gitt til oljerelaterte bedrifter.

STORE MENGDER: Investorene har kastet seg over salgsknappen tirsdag ettermiddag etter DNBs kvartalspresentasjon.

Stigende oljepris

Et lyspunkt på Børsen var at oljeprisen virker å ha dempet fallet sitt fra de siste dagene, og i skrivende stund er opp 2,64 prosent til 47,28 dollar per fat. Da Wall Street stengte mandag hadde oljeprisen igjen falt under 46 dollar per fat.

Positive tendenser i prisen sendte Norges oljekjempe Statoil opp på Oslo Børs, og da siste handel var gjennomført var selskapet opp 0,68 prosent.

Les også

Oljegründer om oljebremsen: – Det har ikke vært dårlige tider

Også Norsk Hydro hadde en god dag på Børsen med en oppgang på 1,71 prosent. Mandag kveld annonserte selskapets største konkurrent Alcoa at deres omsetning fortsatt er hardt preget av dyr dollar og fallende aluminiumpriser. Dette så imidlertid ikke ut til å bekymre Hydro-investorene.

Les også

Bjerke: – Naivt å tro at alle vil overleve

Les også

Kraftig DNB-fall: – Utlendingene selger

Les også

Resultatsesongen: Derfor tror ekspertene på positive overraskelser

Publisert:

Her kan du lese mer om