Null kvinner blant 44 toppsjefansettelser

De siste sju årene har de 50 største selskapene på Oslo Børs ansatt til sammen 44 nye toppsjefer. Ingen av dem er kvinner.

SKUFFET: – Det er skuffende at ingen selskaper har ansatt en kvinne som toppleder, sier Åse Aulie Michelet, tidligere toppsjef i Marine Harvest.
Publisert: Publisert:

Det viser en gjennomgang Ukeavisen Ledelse har gjort.

Telenor har blitt kraftig kritisert de siste ukene for hva som skjedde med kjønnsbalansen da Sigve Brekke ble ansatt som ny toppsjef. Men kartleggingen viser at Telenor slett ikke er alene om å bidra til mannsdominansen på toppen av norsk næringsliv.

– Det er skuffende at ingen selskaper har ansatt en kvinne som toppleder. På sju år har det ikke har vært noen utvikling, og her snakker vi om de virkelig store, børsnoterte selskapene, sier Åse Aulie Michelet, tidligere toppsjef i Marine Harvest.

Etter at hun sluttet Marine Harvest i 2010, er ingen nye kvinner blitt rekruttert inn som toppledere i de 50 største selskapene på Oslo Børs, viser Ukeavisen Ledelses gjennomgang.

– Jeg er ganske sikker på at det finnes kvinnelige kandidater til de toppjobbene det her er snakk om, sier Michelet.

Torbjørn Gjelstad i rekrutteringsselskapet Korn Ferry sier at det som regel er kvinner med i rekrutteringsprosessene til toppjobbene i næringslivet helt fram til det er tre-fire kandidater igjen.

– Det finnes helt klart kvinner med kompetanse nok til å ta noen av disse stillingene, sier Torbjørn Gjelstad, som har jobbet med en rekke av de prosessene som har ligget forut for ansettelsene av konsernsjefer i store børsnoterte selskaper.

Les også

Likestillingskritikere endelig fornøyd med Telenor

Les også

– Helt sikkert ikke vært en ulempe for meg å være kvinne

Les også

Gunn Wærsted blir ny Telenor-styreleder

Publisert: