Både ryktet og inntektene svikter for Goldman Sachs

Den en gang så velrenommerte banken sliter på Wall Street.

Publisert:

Goldman Sachs Group, Inc.

Goldman Sachs har gjennom historien vært den investeringsbanken på Wall Street med det aller beste ryktet. Og det eneste som, historisk sett, slo ryktet til banken, var dens evne til å tjene penger.

Først røyk ryktet til banken gjennom dens involvering i en lang rekke skandaler og bøter i milliardklassen, og nå begynner også inntjeningsevnen å svikte.

Det har blitt så ille for ryktet til Goldman Sachs at etter den amerikanske journalisten Matt Taibbi i Rolling Stone Magazine omtalte banken som en «vampire squid» i en artikkel, har dette blitt det uoffisielle kallenavnet til banken.

Før børsåpning tirsdag morgen, amerikansk tid, presenterte banken resultatet for andre kvartal. Og det var betydelig dårligere enn ventet.

Mens markedet hadde håpet på et resultat per aksje på 2,29 dollar, endte det på 1,85 dollar per aksje. Samtidig sviktet også inntektene, som var ned 17,6 prosent fra i fjor, til 7,3 milliarder dollar i kvartalet.

Hvis det er en ting Wall Street-investorer ikke liker, så er det når selskaper skuffer i regnskapet. Dermed faller Goldman Sachs 1,9 prosent i åpningen, og aksjen omsettes på det samme nivået som i kriseåret 2009.

Bank of America la også frem et resultat for andre kvartal, og på tross av et tap på 9,1 milliarder dollar, stiger aksjen 0,1 prosent fra start.

Sterkt fra Big Blue

IT-giganten IBM la mandag kveld frem tallene for andre kvartal, som viste et overskudd på 3,7 milliarder dollar, 8,2 prosent sterkere enn samme periode i fjor.

Datagiganten opplevde vekst både innen maskinvare, programvare og onlinetjenester, opplyste toppsjefen Samuel Palmisano.

IBM-aksjen stiger 3,05 prosent fra start.

Intet nytt er godt nytt

Den siste uken har det vært usedvanlig nervøst i investorkretser, med tanke på de ustabile situasjonene i både EU og USA.

Tirsdag, i likhet med mandag kveld, bar preg av at det var lite nyheter om budsjettkranglingen i USA og problemene i EU. Dermed forflytter investorene seg tilbake til mer risikable papirer.

Etter et par minutters handel er Dow Jones-indeksen opp 0,93 prosent, S&P 500 stiger 0,98 prosent, mens Nasdaq klatrer 1,53 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om