Ellevill aktivitet i Storebrand-aksjen

«Fantomordrene» haglet mot Storebrand i november 2011.

STOREBRAND: Det var høy ordreaktivitet - uten en eneste aksjeomsetning ved mange tilfeller i november i 2011. Her er Idar Kreutzer, administrerende direktør i Storebrand, sett gjennom et TV-kamera.

Aleksander Andersen
  • Sverre Rørvik Nilsen
Publisert: Publisert:

Hele 150 ganger i november i fjor ble Storebrand-aksjen utsatt for ekstreme tilfeller av massiv sletting av blodferske ordrer.

Det viser en analyse av samtlige ordrer og handler i aksjen i november.

Les også: Slik herjer robotene på Oslo Børs

I hvert av de 150 tilfellene ble mer enn 500 ordrer slettet i løpet av samme sekund som de ble lagt inn.

I det verste tilfellet, klokken 10.38.28, torsdag 3. november ble hele 1142 ordrer lagt inn og slettet i løpet av ett sekund. Flere ganger denne dagen var aktiviteten i ordreboken ekstrem, og det på en dag uten nyheter om selskapet.

Mange tilfeller

Listen nedenfor viser de tilfellene der superraske aksjeroboter herjet som verst i ordreboken til Storebrand.

(Saken fortsetter under listen)

Analysen av Storebrand-aksjen er gjennomført av den amerikanske algoritmeeksperten Eric Hunsader i Chicago-baserte Nanex Llc.

I tillegg til å gjøre en analyse av alle aksjene på Oslo Børs, gjorde han en omfattende analyse av noen få millisekunder i Frontline-aksjen den 22. november.

Les hele analysen her.

E24 har bedt Oslo Børs om å utlevere informasjon om hvilke meglerhus som står bak ordrene som slettes umiddelbart, men ledelsen ved Oslo Børs ønsker ikke å dele denne informasjonen.

Vurderer tiltak fortløpende

Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs sa tidligere denne uken til E24 at Børsen løpende vurderer tiltak for å begrense ordreaktiviteten.

- Vi er ikke uenige i at det kan være et aktuelt tiltak å begrense ordreaktivitet, det er også noe vi løpende vurderer. Men det er ingen tvil om at algoritmene tilfører likviditet til markedet, selv om de har en mye kortere tidshorisont enn tradisjonelle aktører. Det er derfor viktig at eventuelle tiltaket treffer riktig, og for eksempel ikke skader likviditeten, skrev Eikrem i en e-post til E24.

Les også:

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Robot

Flere artikler

  1. Robotene surfer på Golden Ocean

  2. Her boltrer robotene seg i Statoil-aksjen

  3. Her slettes 1300 ordrer i Rec på ett sekund

  4. Annonsørinnhold

  5. - Synd for Oslo Børs atvi må trekke oss bort

  6. Oslo Børs i dag: Slik herjer robotene** Tar jobben til meglerne ** Danker ut traderne** Spyr ut ordrer som slettes umiddelbart