Fallende resultater i Orkla

Orkla lyn-publiserte kvartalsrapport etter at konsernsjefen ble sendt på dør.

Publisert:

AksjeLongname: OrklaTicker: ORKMarked: OSEOrganiasonsnummber: 910747711TSID:Trade time: 2012-04-30 08:20:44Last: Close: 42.14Periode: 7days

Som følge av mandagens beskjed om at Bjørn M. Wiggen går av som konsernsjef i Orkla, har selskapet offentliggjort foreløpige resultater for første kvartal.

Industrikonsernet, som kontrolleres av Stein Erik Hagen, oppnådde driftsinntekter på 14.792 millioner kroner i første kvartal.

Det var en nedgang fra 15.000 millioner kroner i tilsvarende kvartal i fjor.

Konsernets driftsresultat (EBITA) endte på 888 millioner kroner, en oppgang fra 786 millioner kroner i samme periode året tidligere.

Resultat før skatt endte på 1.550 millioner kroner, ned fra 1.960 millioner kroner.

Når det gjelder merkevarevirksomheten - Orkla Brands - hadde selskapet driftsinntekter i første kvartal 2012 på 5.583 millioner kroner, sammenlignet med 5.714 millioner kroner i tilsvarende kvartal året før.

Underliggende omsetningsvekst i kvartalet var cirka 4 prosent, hvor rundt en tredjedel av veksten var knyttet til påskens plassering. Det kommer frem i selskapets foreløpige kvartalsrapport for første kvartal 2012.

«Totalt sett var volumet noe høyere enn i 2011. Volumvekst for produkter solgt gjennom dagligvarekanalen ble delvis motvirket av svake markeder og tapt kontraktssalg til industri- og eksportkunder. Markedsandelene ble i sum opprettholdt», heter det i kvartalsrapporten.

Orkla Brands hadde en EBITA i kvartalet på 523 millioner kroner, opp fra 520 millioner kroner.

«Resultatveksten er positivt påvirket av salget av Bakers, samt påskens plassering. Høyere reklameinvesteringer enn i samme kvartal i 2011 og bortfall av kontraktsproduksjon trakk resultatet ned», heter det i rapporten.

Brands og Sapa viser negativ vekst
Analytiker Martin Stenshall i Danske Markets Equities skriver i et analysenotat mandag at Orklas driftsresultat er på linje med markedsforventningene.

- EBITA var som konsensus ventet, men 7 prosent svakere enn vårt estimat. Generelt, Brands og Sapa viser negativ vekst. Orkla står nå for 60 prosent av Orkla-konsernets driftsresultat, skriver analytikeren.

Han legger til at han kommer til å redusere sine estimater for vekst og EBITA for både Brands og Sapa. Det er imidlertid vanskelig å fastslå hvor mye, siden Orkla ikke har gitt noen kommentarer knyttet til fremtidsutsikten.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om