Yellen løftet børsene med ferskt møtereferat

Sentralbanksjefen offentliggjorde onsdag møtereferatet bak forrige rentebeslutning. 

BEDRE ARBEIDSMARKED: Flere amerikanere enn ventet har funnet veien tilbake i arbeidslivet, påpeker sentralbanksjef Janet Yellen i nytt møtereferat.
Publisert:

Investorer jakter i referatet etter signaler for hvordan rådet i Den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, tror at USAs økonomi kommer til å utvikle seg videre og hva de vil vektlegge i kommende rentebeslutninger.

E24 BØRS:Følg de amerikanske markedene

Amerikanske investorer vendte det månedlige møtereferatet tommelen opp. Det til tross for at medlemmer av sentralbanken ytret bekymring over investorenes store tilfredshet over økonomiske utsikter.

Federal Reserve vil følge nøye med på den økte risikotakingen i aksjemarkedet.

S&P 500-indeksen steg opp 0,2 prosent umiddelbart etter at møtereferatet ble kjent.

Slik var situasjonsbildet klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones-indeksen var opp 0,47 prosent.
  • Nasdaq composite-indeksen var opp 0,63 prosent.
  • S&P 500-indeksen var opp 0,46 prosent.

Bedre arbeidsmarked

De nye tallene fra arbeidsmarkedet viser en klar bedring, og det i et raskere tempo enn det den amerikanske sentralbanken hadde sett for seg. Federal Reserve har tidligere uttalt at arbeidsmarkedet vil vektlegges i økende grad ved rentesettingen.

Bedre tider i arbeidsmarkedet setter press på sentralbanken til å sette opp styringsrenten tidligere enn annonsert tidligere, kommer det frem av referatet. Arbeidsledigheten falt ned til det laveste nivået siden september 2008 forrige måned.

Bedre tider i økonomien sett under ett gjør at sentralbanken har valgt å kutte de månedlige obligasjonskjøpene med ti milliarder dollar, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg.

Rentemøtet i Federal Reserve ble holdt 18.juni.

Melder om fremgang

I president Barack Obamas tale til folket onsdag ble det også gitt lovnader om bedre tider de neste årene til glede for folk flest, og ikke bare for toppsjefene.

Han la heller ikke skjul på USA har en vei å gå. Han synes det er uheldig at selskapenes direktører tar stadig mer av inntektene landet skaper samtidig som stadig flere familier i middelklassen har dårligere råd enn på 90-tallet.

Les også

Obama: - USA er i bedring

Publisert:

Her kan du lese mer om