Sevans boligrigger sikret avtale med Petrobras

Brasils oljekjempe vil leie boligrigg av Logitel Offshore. 

BYGGER BOLIGRIGGER: Innen kort tid vil Logitel ha to rigger under bygging som er basert på Sevans karakteristiske bøttedesign.
Publisert:

Boligriggselskapet Logitel Offshore - et selskap som ble etablert av Sevan Marines grunnleggere tidligere i år - har sikret seg en kontrakt med det statlige brasilianske oljeselskapet Petrobras.

Det opplyses at Logitel har blitt tildelt en kontrakt med tre års varighet og oppstart fra slutten av 2014.

Riggen er under bygging på det kinesiske verftet Cosco.

Flere analytikere mente i september at det var mye som tydet på at Logitel Offshore kunne ha en kontrakt på vei for en av boligriggene det har under oppføring.

Mandag skriver analytiker Erik Tønne i Sparebank 1 Markets at de må snakke med selskapet for å få vite litt mer om betingelsene i avtalen.

- Uansett, betingelsene burde være akseptable, og dette er uansett klart positivt. Dette demonstrerer muligheten til å bruke Sevans teknologi også for boligrigger, og dette åpner et nytt inntektsmønster for Sevan.

Analytikeren skriver at han ser stor oppside for Sevan og gjentar en sterk kjøpsanbefaling i aksjen.

Sevan Marine og Logitel Offshore varslet i september at det hadde inngått en avtale hvor Sevan gir et nytt konvertibelt lån på 9 millioner dollar til Logitel.

Betingelsene i lånet er tilsvarende betingelsene i et eksisterende konvertibelt lån på 51 millioner dollar, som nå vil økes til 60 millioner for å inkludere det nye lånet.

Lånet skal gå til finansiering av første verftsbetaling for Logitels andre boligrigg. Innen kort tid vil Logitel ha to rigger under bygging som er basert på Sevans design.

- Sevan ville ikke ha gjort dette med mindre en kontrakt for rigg nummer én var innen rekkevidde. Jeg forventer en kontrakt for rigg nummer én innen årsskiftet, skrev analytiker Erik Tønne i Sparebank 1 Markets i en oppdatering i september.

Sevan har bidratt til all kapital i Logitel så langt med et konvertibelt lån som kan konverteres til 100 prosent aksjer.

Den økte verdien dersom en kontrakt materialiseres tilsvarer mellom 4,80 og 6 kroner per Sevan-aksje, basert på en enhet, mener Sparebank 1 Markets.

Sevan Marine sendes opp 9,38 prosent til 28,40 kroner.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om