Skaper Norges tredje største forsikringsselskap

DNB og Sparebank1-gruppen har avtalt å slå sammen forsikringstjenestene sine og danne Norges tredje største forsikringsselskap.

DANNER FORSIKRINGSGIGANT: DNB og Sparebank1-gruppen har avtalt å slå sammen sine skadeforsikringsselskaper og danner Norges tredje største forsikringsselskap, ifølge en børsmelding. Dette er DNBs logo på bankens hovedkontor i Bjørvika i Oslo.
Publisert:

Onsdag inngikk bankene en intensjonsavtale om sammenslåingen.

Det kommer frem i en børsmelding.

Konkret er det DNB Forsikring AS som skal slås sammen med SpareBank 1 Skadeforsikring AS.

Det nye selskapet blir ifølge meldingen Norges tredje største forsikringsselskap med en markedsandel på 15 prosent innen risikoforsikring.

SpareBank 1 Gruppen AS skal eie 60 prosent og DNB 40 prosent av det sammenslåtte selskapet, ifølge meldingen. Selskapet skal fortsatt være et datterselskap innen Sparebank1-gruppen.

– Bransjetall viser at selskaper med bankdistribusjon tar markedsandeler og har god lønnsomhet, sier Turid Grotmoll, konsernsjef i SpareBank 1 Gruppen, i en melding.

Det nye selskapet skal distribuere forsikringer digitalt, via kundesentre og bankenes 350 lokale kontorer. Ved fusjonstidspunktet vil 1.000 personer jobbe i selskapet.

–SpareBank1 har vært flinke i dette markedet, og vi ser frem til å samarbeide om å bygge en betydelig aktør som både kan lage de beste kundeopplevelsene og gode resultater, sier konsernsjef Rune Bjerke i DNB.

Fusjonen mellom selskapene skal etter planen gjennomføres 1. januar 2019, hvis planen blir godkjent av myndighetene.

Slik er bytteforholdet

Avtalen om fusjonen legger til grunn at bytteforholdet er på 80 prosent for Sparebank1-gruppen og 20 prosent for DNB, basert på verdien av skadeforsikringsselskapene.

«Markedsverdi vil bli lagt til grunn når DNB skal øke sin eierandel til 40 prosent», skriver selskapene.

Selskapene sier de vil vurdere om enkelte personrisikoforsikringer skal overføres til det nye selskapet.

SpareBank 1 Skadeforsikring AS hadde en markedsandel på 10,5 prosent i første kvartal, mens DNB Forsikring AS hadde en markedsandel på 4,7 prosent.

Premievolumet på skadeforsikring totalt for begge selskaper per første kvartal er om lag 8,7 milliarder kroner, ifølge pressemeldingen.

I tillegg kommer eventuelt volumet fra personforsikringsprodukter som vurderes overført til skadeselskapene før fusjonen.

Beholder LO-avtale

Sparebank1 har en avtale med LO-forbundene om å levere produkter til fagforeningens 930.000 medlemmer under merkevaren LOfavør, og denne skal videreføres i det nye selskapet, skriver partene.

Bankene i Sparebank1-gruppen vil likevel distribuere forsikringer under sitt eget merkevarenavn, og det samme vil DNB gjøre under sin merkevare.

«Sammen med DNB vil SpareBank 1 nå styrke distribusjonen av forsikring gjennom bankene», heter det i børsmeldingen.

Den nye forsikringsgiganten vil ha en omfattende produktportefølje innen risikoforsikring til markedet for privatpersoner og små- og mellomstore bedrifter.

Publisert:

Her kan du lese mer om