Norsk Hydro skal lage vindu med lyddemping

Norsk Hydros konsernsjef lover «veldig mange kule produkter» fremover. Fredag viste han blant annet frem et aluminiumsvindu med innebygd lyddemping og Ikea-sofaen «Delaktig».

LOVER PRODUKTER: Norsk Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg la fredag frem rekordresultat for 2017. Samtidig viste han frem noen av selskapets produkter, inkludert et vindu med innebygd lyddemping. Hydro slår nå sammen alle krefter innen innovasjon og produktutvikling, og Brandtzæg lover å komme med «veldig mange kule produkter» i tiden fremover.

Foto: Ole Berg-rusten NTB scanpix
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Norsk Hydro la fredag frem rekordresultat for 2017.

Økte priser på både alumina og aluminium ga et hopp på bunnlinjen fra 6,6 milliarder kroner i 2016 til 9,2 milliarder i fjor, og aksjen hoppet drøyt én prosent på børsen.

Les mer:Solid forbedring for Hydro grunnet høyere priser

På en presentasjon på Vækerø fredag viste Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg frem noen av selskapets ferskeste produkter.

– I dag viste jeg et vindu som gjør at du kan sove med åpent vindu om natten midt i byen med mye trafikk, for her er det innebygget støydemping. På samme måte som du har kansellering av støy i hodetelefoner som du har med på fly, så har vi nå bygget dette inn i et aluminiumsvindu, sier han.

I tillegg til det akustiske vinduet med innebygget lydreduksjon trekker konsernsjefen også frem selskapets samarbeid med møbelgiganten Ikea om sofaen «Delaktig», som kan tas fra hverandre og settes sammen på ulike måter.

Brandtzæg påpeker at Hydro leverer også flere hundre kilo aluminium til den nye elektriske London-taxien fra London Electric Vehicle Company.

Nå lover konsernsjefen spennende nyheter fra selskapet i tiden fremover.

– Jeg kan garantere at vi kommer med veldig mange kule produkter, sier Brandtzæg til E24.

Les mer: Dyrere råvarer hemmer Hydro: Frykter brems etter rekordresultat

VISER FREM: Norsk Hydro vil utvikle mer avanserte produkter i aluminium. Fredag viste konsernsjefen frem noen produkter, som et lyddempende vindu, Ikea-sofaen «Delaktig» og den nye elektriske London-taxien som inneholder rundt 300 kilo aluminium fra Hydro.

Foto: Hydro og London Electric Vehicle Company

Leverer til mange bransjer

Selskapet synliggjør noen av sine foredlede produkter etter å ha slukt aluminiumsselskapet Sapa, som nå er en Hydro-enhet ved navn «Ekstruderte Løsninger».

– Vi får nå en større andel av Hydro som er margin-business, og ikke direkte avhengig av metallprisene, sa Brandtzæg da kjøpet ble kunngjort i fjor sommer.

Les mer: Blar opp milliarder for Sapa-andel: Hydro-sjefen vil bli mindre avhengig av aluminiumsprisen

Hydro produserer råvarer som bauksitt og alumina samt aluminium i ulike former, men også bearbeidede produkter som for eksempel profiler til bygninger, drikkebokser og aluminiumsfolie.

Les også

Dyrere råvarer hemmer Hydro: Frykter brems etter rekordresultat

Selskapet leverer deler til elektronikkindustrien, blant annet mobiltelefoner, fjernsyn og datamaskiner. Det leverer felger og andre bildeler til store bilprodusenter, og aluminiumsplater som for eksempel brukes av fotolaber og trykkerier.

Det lager også deler i lettmetall til solcelleparker og ulike produkter som tredemøller, tennisracketer, bindinger til snøbrett, stiger, bakeutstyr og møbler.

(saken fortsetter under figuren)

Vil utvikle nye produkter

Etter Sapa-kjøpet slår Hydro nå sammen sine interne krefter innen innovasjon og produktutvikling, sier konsernsjefen. Det kan gi opphav til enda flere nye produkter, både på Hydros egen kjøl og i samarbeid med kunder.

Les også

Blar opp milliarder for Sapa-andel: Hydro-sjefen vil bli mindre avhengig av aluminiumsprisen

– Det som er bra nå er at vi knytter sammen hele innovasjonssystemet vårt, fra oppstrøms der vi har verdensledende kompetanse på utvikling av legeringer, metallurgi og materialteknologi mot Sapas kompetanse på applikasjonsutvikling og samarbeidet som Ekstruderte Produkter har opparbeidet med veldig viktige kunder, sier Brandtzæg.

– Vi kommer til å lansere veldig mange spennende produkter i aluminium, samtidig som vi forbedrer oss på oppstrømssiden gjennom teknologi, digitalisering og kostnadsreduksjoner, sier han.

Selskapet gjør flere investeringer i avanserte produkter, blant annet med en ny produksjonslinje for bildeler i tyske Grevenbroich.

Les mer: Slik er Hydros nye «super-fabrikk»

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norsk Hydro
  2. Ikea
  3. Bil
  4. Elbil

Flere artikler

  1. Aluminiumskjempe satser på møbeldesign: Dette var Hydros bidrag til designuken i Milano

  2. Dyrere råvarer hemmer Hydro: Frykter brems etter rekordresultat

  3. Bilmarkedet bidro til Hydro-nedtur: – Det slår rett inn i våre salg

  4. – Det blir et strammere marked

  5. Hydro-sjefen nedjusterer anslag og tar grep etter uro: – Må ta det inn over oss