Nel fikk tilbud om «symbolsk» eierskap i lastebilmaker Nikola: – Skal vurdere det seriøst

Nel har fått tilbud om å investere i sin største kunde, lastebilprodusenten Nikola.– For dem er dette mer symbolsk, sier Nel-sjefen.

VURDERER EIERSKAP: Norske Nel skal levere elektrolyserer og hydrogenfyllestasjoner for flere milliarder kroner til amerikanske Nikola Motor Company, som produserer lastebiler drevet på hydrogen. Nikola har blant annet fått en betydelig ordre på 800 lastebiler fra bryggeriet Anheuser-Busch.

Foto: Nikola Motor Company
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

Lastebilprodusenten Nikola har tilbudt norske Nel å investere i selskapet.

Den norske leverandøren av elektrolysører og fyllestasjoner for hydrogen skal få investere rundt fem millioner dollar (drøye 41 millioner kroner) i Nikola.

Det skjer etter at Nel torsdag underskrev en avtale med Nikola om tidenes største leveranse av elektrolysører, som omtales som et nytt stort gjennombrudd for Nel.

– Jeg tenker at vi i hvert fall skal vurdere det seriøst. Fem millioner dollar er jo ikke et betydelig beløp i Nikola-sammenheng. For dem er dette mer symbolsk, sier Nels konsernsjef Jon André Løkke til E24.

– De vil at vi skal ha «skin in the game», at vi har hånden på kokeplaten begge to. Finansdirektøren i Nikola smiler litt av dette, for han trenger jo ikke disse pengene fra oss, sier Løkke.

– Og dere tar denne avgjørelsen senere?

– Nikola jobber med et stort finansieringsløp, og da kan vi eventuelt vurdere å henge oss med på de samme prisingen. Vi har ikke noe press på oss til å bestemme oss nå, sier Løkke.

Les mer: Nel får kontrakt til «flere milliarder»

Les også

Nel-aksjen til værs etter milliardkontrakt: – Må kanskje unne oss et lite wienerbrød

Nikola-sjefen i Norge

Torsdag morgen kunngjorde det norske selskapet at en bestilling fra Nikola verdt «flere milliarder» kroner var signert.

Avtalen kom i stand etter at Nikola-sjef Trevor Milton denne uken kom til Norge for å diskutere med Nel-ledelsen. Avtalen er svært viktig for Nikola, for å sikre et nettverk av fyllestasjoner til selskapets hydrogenlastebiler i USA.

– Han var i Norge på tirsdag. Vi diskuterte noen viktige elementer i avtalen. Så satt vi på Skype natt til torsdag, før vi signerte torsdag morgen, sier Løkke.

Les mer: Nel-aksjen til værs etter milliardkontrakt: – Må kanskje unne oss et lite wienerbrød

Les på E24+

Børskommentar: Nel har påført seg selv tre riper i lakken etter jubelkontrakten

– Tøffe diskusjoner

Avtalen løftet Nel-aksjen med 19,75 prosent torsdag, men fredag faller aksjen med rundt syv prosent, etter at storaksjonæren F9 Investments kvittet seg med aksjer for 156 millioner kroner.

Nel skal levere hele 448 elektrolysører og lage et nettverk av fyllestasjoner for hydrogen i USA for Nikola. Selskapet hentet også inn 281 millioner kroner i markedet torsdag, for å sikre en utvidelse av produksjonen og oppfylle ordren fra Nikola.

– Dere har tatt ett steg videre, hvordan er stemningen mellom dere?

– Det er alltid hyggelig når man blir enig og får signert, for det er det alle vil. Så er det alltid noen tøffe diskusjoner når man skal bli enig om store avtaler som får store konsekvenser for alle parter. Det er alltid en lettelse å få signert. Nå vil vi bare løpe videre, sier Løkke.

Les mer: Børskommentar: Hvis dette er «gjennombruddet» er det bare å laste opp Nel-aksjer (for abonnenter)

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Norsk Hydro
  2. Trafikk

Flere artikler

  1. Nel har fått ny Nikola-kontrakt til en verdi av rundt 283 millioner kroner

  2. Nel-sjefen om Nikolas notering: – Ser på dette som positivt

  3. – Må kanskje unne oss et lite wienerbrød

  4. Annonsørinnhold

  5. Nels storkunde skal ha utstyr for 89 milliarder: – Tror fremtidig business kan tilfalle oss

  6. Nel ser mot Kina