Tegningskursen i Norwegian-emisjonen er satt til 33 kroner per aksje

Flyselskapet Norwegian setter tegningskursen i milliardemisjonen til 33 kroner. Det innebærer at selskapet gir en betydelig rabatt for å få fylt kassen.

Publisert:

Etter at det mulige salget av selskapet ikke ble noe av kunngjorde Norwegian i slutten av januar en emisjon på tre milliarder kroner for å fylle kassen.

Mandag er det klart hvilken aksjepris som settes i kapitalinnhentingen, og Norwegian vil gi en betydelig rabatt sammenlignet med dagens kurs.

Mens aksjen før helgen ble handlet for 97,34 kroner og 141,05 kroner før emisjonen ble kjent, settes nå emisjonskursen til 33 kroner i forslaget fra Norwegian-styret.

Det sender kursen kraftig ned på Oslo Børs.

På det meste var aksjen ned 14,5 prosent, før den henter seg inn igjen. Klokken 14.30 er den ned 5,7 prosent.

Rabatt

Rabatten til en teoretisk aksjekurs på 54,45 kroner er på 39,4 prosent, ikke medregnet verdien av tegningsretter som alle aksjonærene får.

Børskommentar (+): Solgte Kjos og Kise Norwegian-rettighetene på bunn?

Kapitalinnhentingen gjøres som en fullt ut garantert tegningsrettsemisjon, som betyr at dagens aksjonærer vil få tegningsretter som gir rett til å tegne aksjer.

Hver aksjonær vil bli tildelt to tegningsretter for hver aksje de eier. Hver tegningsrett vil igjen gi rett til å tegne en aksje.

Disse tegningsrettene har hver en teoretisk verdi på 21,45 kroner.

Den siste dagen aksjen handles inkludert tegningsretter er 19. februar.

Les også: (+) Bjørn Kise snakker ut om salget som falt gjennom: – Ja, jeg var skuffet

Les også

– Den som kjøper Norwegian må være bra for alle mine medarbeidere og alle våre reisende

Med dette forslaget vil Norwegian øke antall aksjer i selskapet med 90,87 millioner. I dag er det rundt 45 millioner aksjer i selskapet.

Skal selge tegningsretter

Norwegian-sjef Bjørn Kjos og styreleder Bjørn Kise og deres familier er hovedaksjonær via selskapet HBK Holding, som eier 24,66 prosent av Norwegian.

De to har tidligere forpliktet til å tegne seg opp for 343 millioner kroner gjennom HBK Holding (300 millioner) og selskapet Sneisungen (43 millioner).

Det er en mindre andel av emisjonen enn eierandelen de har i Norwegian, og mandag melder Norwegian at tegningsrettene Kjos og Kise ikke selv vil bruke til å tegne aksjer skal selges.

Kjos fortalte selv til Finansavisen etter kvartalspresentasjonen på Fornebu i forrige uke at han gjerne ønsker at John Fredriksen kjøper tegningsrettene han selv ikke skal benytte.

Les også

Vil ikke svare om Norwegian-nedsalget: – Jeg vil fortsette å fly Norwegian

Da emisjonen på tre milliarder kroner ble kunngjort i slutten av januar ble det også kjent at John Fredriksen sammen med DNB Markets og Danske Bank har garantert for 2,4 milliarder av emisjonen.

Måtte ha påfyll av kapital

Norwegian-styreleder Bjørn H. Kise fortalte tidligere denne måneden til E24 om hvor nær Norwegian var et salg av selskapet, men at avtalen falt i siste sekund.

Istedenfor ble det en emisjon på tre milliarder kroner. Pengene skal gjøre Norwegian i stand til å stå på egne ben mens kostnadskutt, vekstbrems og flysalg er blant grepene som skal bidra til at store underskudd snur til lønnsom virksomhet.

Les også

– Den som kjøper Norwegian må være bra for alle mine medarbeidere og alle våre reisende

Les også

Norwegian får ny utfordrer i Argentina

Les også

Britisk flyselskap konkurs – har ruter til Norge

Publisert:

Her kan du lese mer om