Høylytt jobbjubel på Wall Street

Men ingenting kunne redde Twitter fra et svalestup.

- KJØPER! De tre store aksjeindeksene på Wall Street steg med mer enn 1 prosent torsdag, etter at myndighetene rapporterte om færre nye jobbsøkere. (Illustrasjonsbilde)

SPENCER PLATT
  • Jo Andre Aakvik
Publisert:

To ting kunne snu aksjemarkedet frem mot helgen, sa analysesjef Christian Hansen i Nordic Securities til E24 onsdag ettermiddag. Han bommet på deler av resonnementet, men konklusjonen ligger an til å treffe «bull's eye».

Torsdag ble en ren festdag på Wall Street etter et par uker med jevn utforkjøring.
Løftet frem av sterke signaler fra det amerikanske arbeidsmarkedet steg alle de tre store aksjeindeksene i USA med rundt en prosent torsdag kveld.

Slik endte det i detalj:

  • Dow Jones, opp 1,2 prosent til 15.628
  • S&P 500 opp 1,2 prosent til 1.773
  • Nasdaq opp 1,1 prosent til 4.057

Følg finansmarkedet på E24s børssider.

Ny sysselsettingsrapport

Christian Hansen sa til E24 onsdag at han forventet at Den europeiske sentralbanken (ESB) i dag ville komme med nye økonomiske tiltak, og at sysselsettingsrapporten fra USA fredag - «non-farm payrolls» - til sammen ville snu den litt dystre stemningen som har preget aksjemarkedet siden toppnoteringen på S&P 500-indeksen 15. januar (siden den gang har børsen falt med over fem prosent).

Hansen bommet med hensyn til ESB - det kom ingen tiltak fra sentralbanksjef Mario Draghi - men den ukentlige statistikken over nye arbeidsledige i USA lover godt foran morgendagens sysselsettingsrapport.

Les også

Draghi holder renten i ro

Antallet nye amerikanere som gjorde krav på arbeidsledighetstrygd falt med 20.000 personer i forrige uke, til 331.000.

Les også

Færre trygdesøkere i USA

I tillegg viste ukesrapporten fra det amerikanske arbeidsdepartementet at produktiviteten nå bedrer seg i et tempo som ikke har vært fremvist siden 2009.

Les også

Sterke produktivitetstall fra USA

- Økonomien viser en stødig fremgang, og børsselskapenes resultater har vært gode, sier sjefstrateg Richard Sichel i Philadelphia Trust Co. til Bloomberg.

Twitter-kollaps

Ett unntak fra Sichels utsagn må være mikrobloggeren Twitter, som fikk real juling etter å ha presentert sine nøkkeltall til investorene etter børsens stengetid onsdag kveld.

Fra handelen med aksjen startet torsdag gikk det rett i et svalestup, og da handelen var over hadde eierne mistet nesten 1/4 av verdiene sine. Aksjen endte ned 23,8 prosent til 50,29 dollar.

Det voldsomme kursfallet kom som en kombinasjon av at underskuddet i selsakpet var større en antatt, og at veksten i antall brukere bremser opp. I forrige kvartal opplyser selskapet at det hadde 241 millioner aktive brukere.

Disney-fest

Men, det var andre selskaper som ble møtt med jubel på Wall Street, deriblant Walt Disney. Underholdningskjempen presenterte et langt større overskudd enn det børsfolkene hadde ventet, og aksjen steg med 5,3 prosent til 75,56 dollar.

I andre enden av skalaen for familievennlighet finner vi tobakksgiganten Philip Morris, som også presenterte et solid overskudd som bidro til å løfte aksjen med 1,6 prosent.

Også Coca-Cola ble møtt med begeistring da selskapet annonserte at det kjøper 10 prosent av kaffeprodusenten Green Mountain for 1,25 milliarder dollar. Cola-aksjen steg 1 prosent til en sluttkurs på 37,99 dollar.

Flere artikler

  1. Trosset tradisjonen

  2. Asia-opptur etter rentekutthåp

  3. Sterke jobbtall løfter USA-børsene

  4. Annonsørinnhold

  5. Twitter stuper

  6. Tidenes største Facebook-fall