Oslo Børs: Aker Solutions stiger etter nye oppkjøpsrykter

Kinesiske COOEC skal ifølge Upstream være interessert i å kjøpe Aker Solutions Subsea-virksomhet. Aksjen steg tirsdag på en grønn Oslo Børs.

OPPKJØPSKANDIDAT: Konsernsjef (CEO) i Aker Solutions, Luis Araujo. Selskapet er stadig en het oppkjøpskandidat, og nå skriver Upstream at kinesiske COOEC er interessert i Aker Solutions subsea-virksomhet.
 • Geir Molnes
Publisert: Publisert:

Denne gangen er det en kinesisk aktør som skal være aktuell som kjøper. Ifølge Upstream har kinesiske China Offshore Oil Engineering Company (COOEC) vært i samtaler om et kjøp av subseavirksomheten til Aker Solutions.

Samtalene skal ha pågått mellom partene i over en måned. Mandag sa konsernsjef Jin Xiaojin i COOEC at selskapet ikke utelukker noen muligheter.

COOEC skal spesielt være interessert i Aker Solutions subsea-system.

Det er ikke første gang det oppstår oppkjøpsrykter rundt Aker Solutions. Eksperter har ment at Aker Solutions er svært attraktiv og senest i mars meldte Finansavisen at amerikanske Halliburton banket på døren til oljeserviceselskapet.

Aksjen endte med en oppgang på 2,35 prosent på Oslo Børs tirsdag.

Eksperter satt senest i januar fingeren på at oljeservicegigantene har mobilisert for å kontrollere stadig flere deler av oljeproduksjonen, noe de mente gjør Aker Solutions svært attraktiv.

– Aker Solutions er meget attraktive, og da særlig Aker Subsea som driver med trykkontroll og teknologidelen, sa Espen Norheim, partner i EY, til E24.

African Petroleum til topps på grønn børs

Hovedindeksen på Oslo Børs økte også tirsdag, og stengte med en oppgang på 1,04 prosent.

DNB (opp 4,40 prosent), Norsk Hydro (ned 1,22 prosent), Statoil (ned 0,28 prosent) og Marine Harvest (opp 1,05 prosent) var blant de mest omsatte aksjene.

Oljeselskapet African Petroleum Corporation ble dagens store vinner, med en oppgang på hele 22,61 prosent. Oppgangen kommer etter at selskapet meldte om borestart på letebrønnen Ayamé-1X utenfor Elfenbenskysten.

African Petroleum har en eierandel på 45 prosent i lisensen der brønnen er lokalisert.

Administrerende direktør Jens Pace sier i meldingen at borestarten er «en betydelig milepæl for selskapet».

Kjempefall for RenoNorden

Mens African Petroleum bykset til værs sank RenoNorden som en stein tirsdag. Aksjen stengte med et kjempefall på hele 51,14 prosent.

Renoveringsselskapet har vært forfulgt av problemer knyttet til tidligere inngåtte tapsbringende kontrakter.

Du kan lese mer om kontraktproblemene her.

En ny evaluering ledelsen har gjort før kvartalsresultatet for første kvartal viser imidlertid at det er behov for nye avsetninger. Disse er på rundt 240 millioner kroner og vil tas i regnskapet for første kvartal.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Oslo Børs
 2. Aker Solutions
 3. RenoNorden
 4. DNB
 5. Equinor
 6. Norsk Hydro

Flere artikler

 1. Derfor har Aker Solutions blitt et attraktivt oppkjøpsobjekt

 2. Oppgang på Oslo Børs – Aker Solutions, Okea og Equinor blant vinnerne

 3. Aker Solutions-aksjen fyker opp: «Veldig sterk rapport»

 4. Solid opptur i oljeaksjer sendte Børsen til værs

 5. Aker har kjøpt Aker Solutions-aksjene til Hitecvision