Sterke kvartalsresultater for Apple

Apples resultat for tredje kvartal kom inn langt høyere enn estimatene tilsa. 

RESULTAT: Tirsdag kveld slapp Apple resultatet for andre regnskapskvartal.
Publisert:

Apple leverte et resultat på 1,67 dollar per aksje i tredje regnskapskvartal.

Forventningene på forhånd lå på 1,57 dollar per aksje, ifølge FactSet.

Teknologigigantens omsetning landet på 45,4 milliarder dollar. På forhånd var det ventet en omsetning på 44,89 milliarder dollar, ifølge estimater Thomson Reuters samlet inn.

Resultatet er langt høyere enn i tilsvarende periode i fjor, hvor resultat per aksje kom inn på 1,42 dollar og omsetningen viste 42,4 milliarder dollar.

Normalt er dette kvartalet også det svakeste for selskapet, ettersom de pleier å lansere en ny iPhone-modell på høsten slik at kundene venter med å kjøpe ny telefon.

– Men en omsetningsvekst på syv prosent år for år er vi glade for å kunne rapportere vårt tredje kvartal på rad med akselerert vekst og en kvartalsvis rekord i tjenesteinntekter, sier konsernsjef Tim Cook i en pressemelding.

Tjenesteinntektene kom inn på 7,27 milliarder dollar, tilsvarende en økning på 22 prosent.

Videre heter det i meldingen at selskapet kan rapportere vekst i inntektene for alle produktkategorier, og en økning i resultat per aksje på 17 prosent.

Selskapets bunnlinje endte på 8,72 milliarder dollar for kvartalet som ble avsluttet 30.juni. Det gir en årsvekst på 11,9 prosent.

Les også

Mener et godt Apple-resultat kan være dårlig nytt

Økning i iPhone-salg


Salg av Apples iPhone økte med 1,55 prosent til 41,03 millioner telefoner.
Inntektene fra iPhone-salget økte med 3,3 prosent, opp til 24,85 milliarder dollar.
På forhånd var det ventet et salg på 40,76 millioner telefoner dette kvartalet - litt høyere enn i tilsvarende kvartal i fjor, som landet på 40,4 millioner, ifølge Nasdaq.
Salget gikk likevel ned fra 50,8 millioner telefoner i forrige kvartal. Dette var også ventet fordi man antar at mange potensielle kunder nå venter til den nyeste iPhone-modellen blir lansert til høsten.
På bakgrunn av det ble det på forhånd også bemerket at et veldig sterkt salg i tredje kvartal kunne være negativt for Apple.

Skyter fart på Wall Street

Trukket opp av iPad-salg

Både iPad- og Mac-salget har avtatt de siste årene ettersom forbrukerne har konsentrert mer av pengene sine i smarttelefoner.


Nå kan det imidlertid se ut til å ha snudd. Dette kvartalet økte iPad-inntektene med 1,9 prosent til 4,97 milliarder dollar, og unngikk dermed et fjerde kvartal på rad med nedgang.
For første gang på 14 kvartaler økte også antallet solgte iPad'er, og resultatet ble en oppgang på 14,8 prosent til 11,42 millioner enheter.
Dow Jones Newswires skriver at dette blant annet kommer av økt salg til skoler og bedrifter.
Inntekter fra Mac-salg gikk opp 6,7 prosent til 5,59 milliarder dollar. Totalt solgte Apple 4,3 millioner Mac'er i tredje kvartal, tilsvarende en økning på 0,94 prosent.

Les også

Oslo Børs blant de beste i verden i juli

Les også

Fryktindeksen på rekordlave nivåer

Les også

Apple første selskap verdt mer enn 800 milliarder dollar

Publisert:
Gå til e24.no