- Vi var for optimistiske

For ett år siden trodde skipsreder Niels Stolt-Nielsen på en bedring i tankmarkedet i 2012. Det gjør han ikke nå lenger.

UTFORDRENDE I TANK: - Spørsmålet er om de vestlige økonomiene vil makte å få kontroll på sine budsjetter på samme tid som de skal stimulere vekst, mener konsernsjef Niels G. Stolt-Nielsen.

Jan Petter Lynau
  • Even Landre
Publisert:

Ledelsen i tankrederiet Stolt-Nielsen spådde i januar i fjor at 2011 skulle bli enda tøffere enn året tidligere. Det var helt riktig.

I rapporten for fjorårets siste kvartal konkluderer konsernsjef Niels Stolt-Nielsen med at de traff «spot on» med den analysen.

- Imidlertid trodde vi også at tankmarkedet ville snu i løpet av 2012, hvilket nå ser vel optimistisk ut, fastslår Stolt-Nielsen.

Han mener utsiktene for 2012 kan beskrives som utfordrende.

- Spørsmålet er om de vestlige økonomiene vil makte å få kontroll på sine budsjetter på samme tid som de skal stimulere vekst, mener konsernsjefen.

Han forventer fortsatt svak etterspørsel og tror for rederiets egen del at 2012 i beste fall vil gi flat utvikling.

Litt under forventning
Rederikonsernet endte i fjerde kvartal i fjor opp med et resultat før skatt på 26 millioner dollar, ned fra 40 millioner dollar i samme periode året tidligere. Ifølge estimater fra SIX News var det ventet et resultat før skatt på 29 millioner dollar.

Driftsresultatet endte på 44 millioner dollar, ned fra 46 millioner dollar, mot ventede 43 millioner dollar.

I samme periode hadde selskapet driftsinntekter på 513 millioner dollar, opp fra 459 millioner dollar. Ifølge SIX Estimates var det ventet en omsetning på 538 millioner dollar.

Driftsresultatet (operating profit) kom inn på 44 millioner dollar (46), mot ventet 43 millioner dollar.

AksjeLongname: Stolt-NielsenTicker: SNIMarked: OSEOrganiasonsnummber: 252590196TSID: Trade time: 2012-01-26 08:16:01Last: Close: 129.0Periode: 1month

Stolt-Nielsen rapporterte et resultat per aksje på 0,38 dollar (0,55). Det var ventet en fortjeneste per aksje på 43 cent.

LES OGSÅ:

Her kan du lese mer om

  1. Stolt-Nielsen

Flere artikler

  1. - En betydelig milepæl

  2. Stolt-Nielsen: - Et skuffende år

  3. Resultatfall for Stolt-Nielsen

  4. Annonsørinnhold

  5. -Resultatene var svakere enn hva vi forventet

  6. Tankopptur for Stolt-Nielsen