Banker imponerer på Wall Street

To store banker stiger markant, men USA-børsene holdes igjen svake makronyheter.

MINUS, PLUSS OG MINUS: Børsene åpnet opp, falt i minus, steg igjen, før kursen ble satt utforbakke. Det er lett å la seg facsinere.
Publisert:

Ved 17-tiden norsk tid er Dow Jones-indeksen opp 0,3 prosent til 13.0749 poeng. S&P 500-indeksen stiger tilsvarende, mens Nasdaq-indeksen er opp 0,5 prosent.

Selv om to store amerikanske banker har presentert sterke kvartalstall, holdes markedene tilbake av usikkerhet i det større økonomiske bildet.

En time før børsen åpnet, meldte amerikanske myndigheter at køen av nye arbeidsledige økte i forrige uke. 386.000 nye arbeidsledige var også høyere enn det ekspertene hadde ventet på forhånd.

Les også: Trygdekøen øker i USA

Rett etter børsåpning tikket det inn andre nyheter fra amerikansk økonomi, som visket ut den lille oppgangen børsen startet med.

Årstakten for salget av brukte boliger lå på 4,48 millioner i april, noe som var godt under de 4,62 millioner som var ventet.

«Philadelphia-indeksen», som måler den økonomiske aktiviteten i de midt-atlantiske statene i USA,viste seg også å være lavere enn ventet, 8,2 poeng mot 12,0 poeng.

Blandede nyheter fra Europa tegner heller ikke et klart bilde av den økonomiske situasjonen.

Selv om Spania også i dag gjennomførte det som kan karakteriseres som en vellykket gjeldsauksjon, settes det i skyggen av rykter om at ratingbyrået Fitch er i ferd med å nedgradere Frankrike fra en AAA-rating.

Børsen i Paris faller nesten en prosent.

Les også:

Bankløft

Frykt for gjeldskrisen i Europa påvirker banker og meglerhus sterk, ettersom disse blir «første offer» straks det oppstår problemer i finansmarkedene.

Torsdag får finansnæringen positiv stimulans i form av sterke kvartalstall fra Bank of America og Morgan Stanley. Begge bankene stiger fra start, henholdsvis 1,5 og 3,5 prosent.

Les også:

Enda mer stiger eBay, som også presenterte kvartalstall forut for børsåpningen. ebay stiger hele 10 prosent.

At det i dag tikker inn med sterke selskapsresultater veier litt opp for gårsdagen, som ble tynget av skuffende resultater fra IBM og Intel.

Fortsatt er det mange selskaper som skal «opp til tentamen», eksempelvis Apple som tirsdag skal «forsvare» sin 50 prosents oppgang i aksjemarkedet hittil i år.

Følge aksjemarkedet på E24s børssider.

Publisert:

Her kan du lese mer om