Korsvold blir ikke Orkla-sjef lenge

Orkla kaster Bjørn Wiggen og setter på Åge Korsvold som toppsjef. Men det er bare midlertidig.

NY ORKLA-SJEF: Åge Korsvold konstitueres som konsernsjef i Orkla. Her er han avbildet under åpningen av en kunstutstilling på Kistefos-Museet på Hadeland.
Publisert:

Etter at det i helgen svirret spekulasjoner om at Bjørn Wiggens dager som Orkla-sjef var talte, kom bekreftelsen mandag:

Orkla kaster Bjørn Wiggen og setter på Åge Korsvold som toppsjef. Men det er bare midlertidig.

Etter det E24 erfarer, er ikke Korsvold aktuell som toppsjef i Orkla etter at hans konstituerende periode som Orkla-sjef er over.

Han er 66 år, og blir ikke ansett for å være en potensiell deltaker i racet om å bli ny sjef for merkevaregiganten.

Men han anses å være den perfekte ryddegutten som med erfaring og kraft skal vise mer handlekraft enn det Bjørn Wiggen har maktet, frem til en ny sjef er klar i løpet av 2012.

- Det er satt i gang arbeid med å finne ny konsernsjef. Målet er at prosessen skal være sluttført i løpet av andre halvår, uttaler Korsvold selv i en epost til E24.

Vil holde stø kurs

Her legger Korsvold vekt på at han ikke vil gjøre endringer i selskapets strategi, som ble lagt frem i fjor høst.

På Orklas kapitalmarkedsdag i London 14. september sa Wiggen at selskapet vil endre sitt strategiske fokus til merkevarer, og at aksjeporteføljen, som består av Rec, Borregaard og Sapa var utenfor selskapets fremtidige vekstområde.

Tilpasningen til den nye linjen har imidlertid trukket ut i tid, og Hagen skal derfor ha et sterkt ønske om å få inn en «dealmaker» som kan få ting til å skje raskt.

Korsvold legger ikke skjul på at han nå akter å trappe opp innsatsen med å satse på merkevarer.

- Ved siden av å holde kontinuitet i det gode arbeidet som pågår, er det min ambisjon å sette et ytterligere trykk på arbeidet med å rendyrke Orkla som merkevareselskap, skriver Korsvold.

Les også: Mener Hagen fremstår som utålmodig

Vil hindre vakum

Rendyrkingen innebærer at virksomheter utenfor Orklas kjerne «skal avhendes», slår styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen, fast.

Hvilke virksomheter dette dreier seg om, kommer Korsvold imidlertid ikke inn på.

Han understreker at han valgte å si ja til sjefsvervet i Orkla, for å hindre at det oppsto et vakuum i kjølvannet av Wiggens avgang:

- Det er viktig å holde kontinuitet i det viktige arbeidet som pågår i Orkla, og når styret ba meg om å bli konstituert, var det naturlig å si ja. Orkla er et flott selskap i en spennende transformasjonsfase, så jeg gleder til å ta fatt på jobben, sier Korsvold.

Han har forøvrig lang erfaring fra topplederstillinger og styreverv i norsk og internasjonalt næringsliv, blant annet konsernsjef i Storebrand i 1994-2000 og administrerende direktør i Kistefos AS i 2001-2010.

AksjeLongname: OrklaTicker: ORKMarked: OSEOrganiasonsnummber: 910747711TSID:Trade time: 2012-04-30 10:43:19Last: 42.22Close: 42.14Periode: 7days

Han har vært styremedlem i Orkla siden mai 2011.

Les også:

Publisert:
Gå til e24.no