Overrasket men glad

Selv Marine Harvest styreleder ble overrasket over styrken i seieren

  • Stine Grihamar
Publisert:,

- Det er spennende at aksjonærene vil være med å skape et verdensledende sjømatselskap. Nå samler vi styret og forbereder budet mot Cermaq, sier styreleder Ole-Erik Lerøy i Marine Harvest til E24.

Journalistene strømmet til styrelederen etter det ble satt sluttstrek for generalforsamlingen i Cermaq.

En hastig, men fornøyd Lerøy bedyret at han selv var overrasket over at Marine Harvest ble seierherren i tirsdagens dramatiske generalforsamling i Cermaq.

LES OGSÅ: Fredriksen fikk stanset Cermaqs milliardkjøp

Med fem prosentpoengs margin klarte John Fredriksen og Marine Harvest å stanse vedtaket om emisjonen som skulle ligge til grunn for Cermaqs oppkjøp av den peruanske fiskemelprodusenten Copeinca.

Det var en betingelse for at Fredriksen & Co skulle legge inn bud på Cermaq. Dermed er de nå ett skritt nærmere planen om å bli verdens største sjømatselskap.

LES OGSÅ: Lakseaksjer til værs etter dramatisk generalforsamling

Bare timen før dagens generalforsamling varslet Marine Harvest at de - under forutsetning av at Cermaqs kjøp av Copeinca ble stemt ned på dagens generalforsamling - vil fremme et tilbud om kjøp av alle utestående aksjer i Cermaq for minst 105 kroner per aksje (inkludert det foreslåtte utbyttet på 1 krone).

Videre bekreftet selskapet at det «vil kunne være beredt til å foreta justeringer i både prisen og sammensetningen av vårt tilbud for å kunne finne en tilfredsstillende løsning som er akseptabel for alle parter».

LES OGSÅ: Fredriksen vil øke budet på Cermaq

Lerøy var imidlertid knapp på spørsmålet om de nå kommer til å øke budet.

- Det er noe vi skal se på de nærmeste dagene. Marine Harvest har sin generalforsamling om to dager. Dessuten må vi ha godkjennelse fra børsen, svarer han.

Budperioden starter etter Marine Harvests generalforsamling 23. mai. Selskapet krever en oppslutning på minst 33,4 prosent blant aksjonærene i Cermaq.

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Fredriksen fikk stansetCermaqs milliardkjøp

  2. - Det er feil å si at
    vi ikke er skuffet

  3. Fredriksen vil øke budet på Cermaq

  4. Annonsørinnhold

  5. Cermaq fisker stemmer

  6. - Må vurdere å tvinge fram Cermaq-bud på Copeinca