Oslo Børs falt under 400
Oslo Børs ble trukket ned på internasjonal børsuro.
Hovedindeksen på Oslo Børs falt under den psykologisk viktige 400-grensen da handelen startet klokken 09.00 onsdag morgen.
Etter 13 minutters handel var indeksen ned 1,55 prosent til 396 poeng.
Fallet kommer etter store fall på New York-børsen tirsdag og de asiatiske børsene onsdag morgen.
På New York-børsen falt Dow Jones-indeksen med 2,19 prosent til 11.866,62 poeng. Mye av fallet kom etter at de europeiske aksjemarkedene stengte tirsdag ettermiddag.
På Tokyo-børsen endte Nikkeiindeksen ned 2,11 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hongkon endte med 2,11 prosent.
Men etter en halvannen times handel har Børsen hentet inn noe av det tapte.
I 10.34-tiden er Hovedindeksen på 399,44 poeng, hvilket er ned 0,73 prosent.
Også på de øvrige europeiske børsene har hentet inn noe av det innledende kursfallet.
Oljen ned
Heller ikke oljeprisen trekker i Oslo Børs sin retning onsdag, frontkontrakten for Brentolje handles i morgentimene for 115,59 dollar fatet, hvilket er omlag ee dollar lavere enn da Oslo Børs stengte tirsdag
E24 Børs: Følg oljeprisen
Gullprisen stiger
Samtidig som børsene faller, stiger prisen på gull.
Natt til onsdag steg prisen på gull for levering i desember til rekordhøye 1.656,90 dollar per unse (31,1 gram).
Les også: Nytt hopp for gullprisen
Frykter amerikansk bråstopp
De internasjonale børsene preges av frykt for at gjeninnhentingen i verdensøkonomien er i ferd med å bli satt kraftig tilbake. Mange uroer seg spesielt for USA, der nøkkeltall etter nøkkeltall har skuffet investorene.
Mandag kom ISM-rapporten, som regnes som det beste temperaturmålet på industrisektoren, inn på det svakeste nivået siden 2009. Tirsdag viste offisiell statistikk at forbruket i juni falt tilbake fra måneden før, og det er første gang siden september 2009 at det skjer.
Onsdag kommer de første indikasjonene på hvordan sysselsettingen utviklet seg i juli, gjennom rapporten fra den private lønningssentralen ADP. Mange venter at også den vil bli skuffende.
LES OGSÅ: - Mange tenker finanskrise versjon 2.0
Italia og Spania under lupen
Men også gjeldskrisen i EU ser ut til å eskalere. I går steg rentene på italienske og spanske obligasjoner til det høyeste nivået siden euroen ble innført. Det skaper frykt for at også de store EU-økonomiene kan få alvorlige problemer med å refinansiere gjelden.
EUs krisefond EFSF og ESM har kunnet hjelpe småstater som Hellas, Irland og Portugal med å betale tilbake forfallende lån.
Dersom eurosonens tredje og fjerde største økonomier - Italia og Spania - skulle bli utestengt fra finansmarkedene, vil krisefondene neppe være store nok til å redde situasjonen.