Asia opp, Japan ned

Den asiatiske samleindeksen har hentet inn de siste fire ukenes tap, men Japan faller på sterk yen og skuffende Sony-resultater.

ASIA OPP, JAPAN NED: Råvare-rallyet fortsetter og G8-landene uttaler seg positivt om fremtiden. Men Japan trekkes ned av yenen og dårlige Sony-resultater.
Publisert:

De asiatiske markedene gjør et bredt løft for andre dag på rad, og nedgangen de siste fire ukene jevnes ut, skriver Bloomberg.

Samleindeksen MSCI Asia-Pacific har hoppet 1,14 prosent klokken 06:00 norsk tid.

Hang Seng-indeksen i Hongkong er opp 0,77 prosent, mens den taiwanske TAIEX-indeksen er opp 0,62 prosent. Den kinesiske CSI 300-indeksen er opp 0,30 prosent til 2987,25.

- Ser sterkere ut

Den sør-koreanske wonen og euroen styrker seg etter at G8-lederne uttaler at den globale økonomien ser sterkere ut, og handelsoverskuddet i Sør-Korea er høyere enn på fire uker etter rekordhøy eksport.

Råvare-rallyet fortsetter på tredje dagen, og prisen på hvete og mais stiger.

Prisen på nordsjøolje er opp 0,23 prosent til 115,32.

Utsikter for oppside

Den gryende optimismen kan likevel få et skudd for baugen når amerikanske tall for privatkonsum og eiendomssalg legges frem i dag. Prognosene viser svake tall, basert på en rapport igår som viste svakere vekst i verdens største økonomi.

- Etter den siste tidens nedgang i markedene, tilbyr aksjeprisene nå utsikter for oppside til investorene. Mens gjenoppbyggingen av den amerikanske økonomien går smertelig sakte, er jeg fornøyd så lenge momentumet holder seg, sier Ng Soo Nam i det Singapore-baserte Nikko Asset Management Co til Bloomberg.

Japan ned

I Japan er Nikkei 225-indeksen ned 0,24 prosent til 9538,63, da optimismen knyttet til børsfremgangen i USA ikke var sterk nok til å bøte på en sterkere yen og svake resultater fra Sony.

Sony har vært gjennom flere kriser den siste tiden, som alle har satt sine spor på bunnlinjen.

Selskapet bekrefter et nettotap for regnskapsåret, som ble avsluttet 31. mars i år, på hele 4,4 milliarder dollar - over 24 milliarder norske kroner.

Men prognosene for inneværende år er mer positive: Sony regner med at de vil være tilbake på plussiden med et resultat på 976 millioner dollar, rundt 5 milliarder norske kroner.

Les mer: Tapte 17 milliarder

Publisert: