Kraftig comeback for Tesla-aksjen

Uttalelser fra analytikere bidro til å sende aksjen opp over åtte prosent i mandagens handel på Wall Street.

AKSJEOPPGANG: Etter en måned med dramatisk fall i Tesla-aksjen, bød mandag på en børsopptur for Elon Musk og selskapet hans.
Publisert: Publisert:

Selv om Elon Musk puffet Tesla-aksjen ned før helgen, mener selskapets kanskje mest optimistiske analytikere at man må holde øyene festet på de fundamentale sannhetene rundt selskapet.

Det kombinert med at selskapet gjorde endringer i ledelsen forrige fredag, og kom med optimistiske produksjonsanslag, sendte aksjen opp 8,46 prosent i handelen på Wall Street mandag.

Positive analytikere

Baird-analytikerne Ben Kallo og David Katter mener Teslas nedtur i forrige uke er ufortjent, skriver Marketwatch.

De påpeker at regnskapsdirektør Dave Morton, som forlot selskapet for få dager siden, gjorde så fordi «han ikke taklet arbeidspresset i Tesla». Kallo og Katter besøkte også nylig Model 3-fabrikken, og kom tilbake overbevist om at selskapet vil slå forventningene i andre halvår.

Analytikerne mener aksjen vil overprestere og holder kursmål på 411 dollar aksjen, noe som er langt høyere enn dagens kurs på 285,42 dollar.

Flere skandaler

Forrige børsuke fikk en dårlig avslutning for Tesla.

Les også

Direktørflukten fra Tesla: På bare to år har 30 toppsjefer sluttet i selskapet

Elon Musks angivelige marihuanarøyking på direkten under podkast-innspilling, kombinert med nyheten om at opptil flere direktører forlater selskapet, ble ikke godt mottatt av investorene.

Aksjen har den siste tiden rast, parallelt med at Musk har kommet med flere omstridte utspill.

Den mest alvorlige er en Twitter-melding om at han ville ta selskapet av børs – som har ført til investorer går til søksmål mot Tesla-sjefen.

Tidligere saksøkere har anklaget Musk for å forsøke å jekke opp aksjekursen for å ramme spekulanter som hadde veddet på at aksjekursen skulle falle.

Men allerede i mai var Musk i kontroverser:

  • Musk omtalte senere en britisk dykker som hjalp til under et gruvedrama i Thailand som pedofil, og måtte legge seg flat
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om