Kraftig aksjeoppsving tross trøblete sesongstart

Siden begynnelsen av august har Manchester United-aksjen skutt opp med over 25 prosent.

IKKE MYE Å JUBLE FOR: Hovedtrener José Mourinho applauderer fansen, men har mye å tenke på etter et sviende nederlag for Tottenham Hotspurs mandag. For aksjen kan tapet, og den dårlige stemningen i klubben, gi utslag ved børsåpning tirsdag.
  • David Bach
Publisert: Publisert:

Aksjen i fotballklubben Manchester United steg til sitt til da høyeste nivå i forrige uke, seks år etter at klubbens amerikanske eiere valgte å børsnotere selskapet i New York.

Mandag steg aksjen videre, 2,38 prosent for dagen, selv om den fikk et kraftig dupp på tampen av handelen da klubben ble rundspilt av Tottenham Hotspurs i den engelske toppligaen.

Siden 3. august har aksjen steget 25,55 prosent.

Wall Street Journal påpeker at klubben ikke er hvilket som helst NYSE-noterte selskap: «De er et selskap verdt 4 milliarder dollar, som stiller ut 11 høyt betalte ansatte hver uke til å representere et av verdens mest populære fotballag», skriver avisen.

Misfornøyde ansatte

Da kan det være dårlig nytt for aksjen at selskapets mest profilerte ansatte, hovedtrener José Mourinho, fikk raserianfall under pressekonferansen i etterkant av kampen.

Mourinho har riktignok klaget siden før sesongen begynte for tre uker siden, skriver WSJ videre.

Les også

Børsene på «all time high»-nivåer: – Tror børsoppgangen fortsetter

Han har uttrykt frustrasjon over at klubbens ledelse ikke klarte å signere de fotballspillerne han ønsket, og han har allerede mistet tålmodigheten med flere av de spillerne han har: Blant annet har kantspilleren Anthony Martial fått en kald skulder etter at han prioriterte sitt eget barns bursdag over en treningsleir med fotballklubben før sesongen.

Tidligere har også lagets best betalte spiller, Paul Pogba, mer enn antyder at han ønsker å spille for en annen klubb.

Seiersrekke på økonomisiden

Selskapet Manchester United har ikke rapportert et årsresultat med tap siden 1990, skriver WSJ. Seiersrekken forklares i hovedsak av klubbens mestvinnende hovedtrener, Alex Ferguson, som styrte klubben gjennom storhetstiden.

Les også: TV-salget skuffet til tross for VM-fest

Klubbens kommersielle drift trekkes frem som et eksempel til etterfølgelse. Premier Leagues astronomiske utbetalinger i tv-rettigheter sikret klubben tittelen som verdens mest lønnsomme, ifølge Deloitte.

Det plasserte klubben over konkurrenter som Real Madrid og Barcelona, som i motsetning til Manchester United faktisk vant trofeer i løpet av sesongen 2017/18.

Ved stengetid mandag kostet en aksje i Manchester United 25,80 dollar, tilsvarende 214,2 norske kroner. I førhandelen tirsdag falt den 10 cent, ifølge Infront.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Manchester United
  2. Wall Street

Flere artikler

  1. United-aksjen stiger etter Mourinho-sparking

  2. Trøbbel for Superligaen - Manchester United-aksjen falt

  3. Real Madrid stiger forbi Manchester United på toppen av fotballens pengeliga

  4. Juventus-aksjen faller kraftig etter superliga-kollapsen

  5. United-gjelden vokser under coronakrisen: Økte til 5,2 mrd.