Mild Obama-opptur på børsene

Oppgang i aksjemarkedene i Europa.

FEIRER SEIEREN: President Barack Obama etter seierstalen i Chicago i natt.
Publisert:

Det ligger an til en positiv dag på børsene i Europa og USA onsdag etter at det har blitt klart at president Barack Obama har fått fornyet tillit for fire nye år.

På Oslo Børs er det imidlertid små bevegelser like etter åpning: Hovedindeksen sendes opp moderate 0,18 prosent til 444,01 poeng.

Av tungvekterne er Statoil-aksjen opp 0,57 prosent, mens Telenor er opp 0,7 prosent.

På de øvrige europeiske markedene er Dax-indeksen i Frankfurt opp 0,6 prosent, mens Cac 40 i Frankrike er opp 0,87 prosent. Londons FTSE 100 er opp 0,1 prosent.

I USA har før-indeksene vendt oppover igjen, og ligger an til en oppgang på 0,3 prosent.

Frykter ubesluttsomhet
Ifølge markedsanalytikere kom det et oppsving i førhandelen med en gang det var klart at Mitt Romney hadde ringt Obama og gratulert med seieren.

Men mange investorer ventes å igjen rette oppmerksomheten mot hvordan USAs president vil håndtere det politiske bildet, og spesielt hvordan de finanspolitiske utfordringene vil bli håndtert.

- Det er risiko for at vi får et «deja vu» i markedene. Etter en oppgang innledningsvis, kan det godt hende at markedet returenerer til tilstanden hvor man er redd for å være gissel for en vinglende og ubesluttsom kongress, sier sjefen for Pimco-fondet, Mohamed El-Erian til Ft.com.

Publisert:

Her kan du lese mer om