- En milepæl for Aker Philadelphia

Kristian Røkke & co bekrefter nytt oppdrag verdt to milliarder kroner.

KONTRAKT I HENDE: - Signeringen av kontrakten senere i dag er en betydelig milepæl for skipsverftet, sier administrerende direktør Kristian Røkke.
  • Even Landre
Publisert:

Skipsverftet Aker Philadelphia - som ledes av Kristian Røkke - bekrefter i dag at det blir inngått en endelig avtale med selskapet Sea River Maritime, et selskap tilknyttet Exxon Mobile, om bygging av to tankskip i aframax-klassen.

Avtalen har en verdi på omlag 400 millioner dollar, eller drøye 2 milliarder kroner, og vil sikre verftet arbeid til godt ut i 2014.

Totalt kommer bemanningen til å overstige 1.000 personer når begge skipene skal bygges.

LES OGSÅ: - Ikke hastverk med å selge

Konstruksjon av det første skipet vil begynne i midten av neste år.

- Signeringen av kontrakten senere i dag er en betydelig milepæl for skipsverftet. Vi ser frem til å samarbeide med selskapet om dette oppdraget, sier administrerende direktør Kristian Røkke i Aker Philadelphia Shipyard i en børsmelding.

De to skipene på 115.000 dødvekttonn skal etter planen frakte olje mellom Alaska og USAs vestkyst.

Jones Act

AksjeLongname: Aker Philadelphia ShipyardTicker: AKPSMarked: OAXOrganiasonsnummber: 991851526TSID: Trade time: 2011-09-29 09:50:07Last: 8.75Close: 8.95Periode: 1month

Aker Philadelphia Shipyards bygger skip som opererer i Jones Act-markedet.

Det er en spesiell amerikansk lovgivning som krever at alle kommersielle fartøy som frakter varer mellom havner i USA skal være bygget, eid, operert og bemannet av amerikanske statsborgere, samt registrert under amerikansk flagg.

Det er lite kommersiell fortjeneste i kontraktene, som gjerne blir subsidiert. Jones Act-industrien sysselsetter over 100.000 arbeidere i tilknytning til amerikansk verftsindustri.

LES OGSÅ:

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aker Philadelphia Shipyard

Flere artikler

  1. - Vi har ikke hastverk med å selge

  2. Røkke jr. har skapt gullgruveav dødstruet skipsverft

  3. Milliardkontrakt til Aker Philadelphia

  4. Røkke jr. & co trenger nye oppdrag

  5. Økt skipsbygning løfter Aker Philadelphia