DNB tror salgssignaler vil dempe Rec-aksjen

Venter økt fokus på resten av Orklas gjenværende post i solenergiselskapet. 

  • Asgeir Nilsen - StockLink iMarkedet
Publisert: Publisert:

DNB Markets tror aksjesalget i Rec vil gi økt fokus på resten av Rec-posten til Orkla som er signalisert for salg i løpet av året.

- Til tross for at Rec holdt en positiv presentasjon på meglerhusets SMB-konferanse i går, venter vi at signalene om at største aksjonær Orkla vil selge seg ut legger en demper på en eventuell oppgang i Rec- aksjen fremover, skriver meglerhuset i en rapport.

I dag tidlig ble det kjent at SEB har plassert og solgt 200 millioner Rec-aksjer til en kurs på 1,25 kroner. Aksjene ble opprinnelig solgt av Orkla til SEB 26. september i fjor.

Les også: Solgte Rec-aksjer under kurs

I forbindelse med salget inngikk Orkla og SEB en total return swap-avtale for det samme antall aksjer, denne avtalen er nå blitt avsluttet.

- Jeg ønsker ikke å si noe annet enn at da vi solgte aksjene vurderte vi det dithen å inngå en TRS-avtale som ga oss eksponering mot oppsiden og nedsiden på de solgte aksjene i seks måneder. Vi er forøvrig godt fornøyd med at vi kun sitter med 15,6 prosent av aksjene i Rec nå, sier Håkon Mageli, konserndirektør Kommunikasjon i Orkla i en kommentar til iMarkedet Xpress.

Orkla eier per i dag 329,6 millioner aksjer i Rec, tilsvarende 15,6 prosent av aksjene i selskapet.

TRS-avtalen gjorde at Orkla var eksponert for oppsiden/nedsiden i aksjekursen i Rec i perioden TRS-avtalen løp. Lagt til grunn aksjekursen på 1,90 kroner da avtalen ble inngått, tapte Orkla totalt rundt 130 millioner kroner på eksponeringen.

Les også: Rec-aksjen stuper på en rolig Oslo Børs

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Solgte Rec-aksjer under kurs

  2. Meglerhus skrur opp kursmålet på Fredriksen-rederi

  3. Sluttspurt i Statoil halte Børsen i land

  4. Shortsalg-mareritt i Rec Silicon for gigantinvestor

  5. Ukjent Bank Norwegian-aksjonær har solgt unna aksjer