Snipp, snapp, snute for Orkla i Rec

Orkla har tapt milliarder på solsatsingen.

ORKLA UTE AV REC: Orklas aksjer i solenergiselskapet Rec var på det meste verdt nærmere 60 milliarder kroner. Her er styreleder i Orkla, Stein Erik Hagen og Orkla-sjef Åge Korsvold.
  • Even Landre
Publisert:

Satsingen på solenergiselskapet Rec har vært en brutal nedtur for industrikonsernet Orkla og selskapets eier Stein Erik Hagen.

Orkla varslet tirsdag at de ville kvitte seg med hele sin resterende eierandel i solenergiselskapet Rec.

Sent tirsdag kveld var resultatet klart, og nå er hele posten plassert i markedet.

Orklas gjenstående eierandel i Rec var på drøyt 329 millioner aksjer, som tilsvarer 15,59 prosent av selskapet, og posten gikk for 1,59 kroner per aksje. Dette er det samme som tirsdagens sluttkurs i solenergiselskapet.

Plasseringen skjedde gjennom en book-buildingprosess, og SEB og DNB Markets var tilretteleggere for plasseringen av aksjene.

Orkla opplyser at det vil få en regnskapsmessig gevinst på cirka 158 millioner kroner i andre kvartal som følge av salget.

Gigantisk nedtur
Det har lenge vært kjent at Orkla ønsker å avslutte sitt eierskap i Rec, etter å ha tapt store penger på selskapet.

Rec ble børsnotert i 2006, og i 2007 var Rec det tredje største selskapet på Oslo Børs, og verdsatt til 149 milliarder kroner. Orklas aksjer i solenergiselskapet var på det meste verdt nærmere 60 milliarder kroner.

I september i fjor solgte Orkla 200 millioner aksjer til en kurs på 1,9 kroner til storbanken SEB. Denne transaksjonen inneholdt en bytteavtale, som gjorde at selskapet satt på den finansielle risikoen i aksjen i seks måneder.

SEB plasserte og solgte de 200 millioner aksjene i mars i år, til en kurs på 1,25 kroner.

Orkla-eier Stein Erik Hagens investeringsselskap Canica eier fortsatt 76,6 millioner aksjer i Rec. Tirsdag var markedsverdien i Rec på 3,37 milliarder kroner.

Les også

Vil fortsette å kutte seg til lønnsomhetDerfor skuffet RecRec-sjefen: - Fortsatt krevende markedsforhold

Publisert:
Gå til e24.no

Flere artikler

  1. Nå selger de resten av Rec-aksjene

  2. Spetalen kjøper seg opp i REC

  3. Hagen øker i REC

  4. Giganter, sprit og børsmygger: Her er aksjene Norges rikeste satser på

  5. Solgte Rec-aksjer under kurs