«Robotdödaren» vant ekspertligaen igjen: – Ville vært flaut å tape mot en tegneseriefigur

Daytrader Svend Egil Larsen vant Aksje-NMs ekspertliga overlegent. Blant ekspertene havnet bare halvparten i pluss da børsen stengte fredag.

KNUSTE KONKURRENTENE: Svend Egil Larsen er vinneren av ekspertligaen i Aksje-NM 2018.

Foto: Kent Skibstad NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Etter tre ukers intens konkurranse var det bare én mann som sto igjen på toppen da resultatene i ekspertligaen skulle gjøres opp.

«Robotdödaren» Svend Egil Larsen stakk fra konkurrentene allerede tidlig i konkurransen. Deretter så han seg aldri tilbake og knuste med det alle konkurrentene.

– Det er hyggelig at jeg vinner ekspertligaen. Det ville vært flaut å tape mot en tegneseriefigur, skriver Larsen i en e-post fra et fly på vei til varmere strøk.

Larsen forteller at han i løpet av Aksje-NM ikke har hatt fullt fokus på konkurransen.

– Jeg har ligget med cash i lengre perioder, noe som ikke er så dumt når indeksene faller. Det ser ut som det holdt å gjøre en god og rask handel, skiver Larsen.

Han har ved flere anledninger slengt stikk mot studentlagene som er med i Aksje-NM. Som tidligere år slo han også i år alle studentlagene.

– Når det gjelder finansvalpenes innsats er jeg glad for at Norge fortsatt skal leve av olje og fisk i lang tid fremover, skriver Larsen.

I årets utgave av ekspertligaen har i tillegg til Larsen også Karl Oscar Strøm i Pareto Securities, Tom Hauglund i Nordnet, Jomar Kilnes i Forte Fondsforvaltning, Thomas Nygaard og Kjelltech - enkeltmannsforetaket til tegneseriefiguren Kjell i Lunsj - deltatt.

Det var Ken Bjerkeli som vant hele Aksje-NM etter en god siste uke.

Les også

Aksje-NM-ekspert Kjelltechs Hydro-analyse: – Nå kan det bare gå oppover

Sjokkplassering for Kjelltech

Og det er nettopp tegneseriefiguren Kjell som kan juble høyest etter Larsen. Kjelltech havnet på annenplass i konkurransen etter det i slutten av siste uke plutselig gikk bedre for selskapets aksjer.

– Vi er ikke overrasket, det må det være lov å si. Ved å gå for høy risiko har vi valgt en trygg og velprøvd strategi. Historisk sett er det å ta risiko en forutsetning for suksess, da forundrer det oss at andre eksperter tør å ta sjansen på en tryggere linje, sier Kjelltechs informasjonsavdeling i en uttalelse.

Kjelltech gjorde det klart allerede da de gikk inn i konkurransen at deres eneste mål var å lese ekspertenes spådommer og deretter gjøre det stikk motsatte. Etter konkurransens slutt kan man si at det virker som at det fungerte.

– Eksperter og spådom er to ord som ikke hører hjemme i samme setning. Ingen kan se inn i fremtiden, og det forventer vi kommer til å holde seg stabilt i flere år fremover, heter det i fredagens uttalelse fra selskapet.

Les også

Høydramatisk da Arya (23) vant første ukekonkurranse i Aksje-NM: – De siste minuttene var grusomme

– Får tåle at andre vinner

På tredjeplass i konkurransen endte til slutt Pareto Securities Karl Oscar Strøm. Etter sjokkinnhentingen fra Kjelltech er Strøm fornøyd med å være i pluss.

– Det har vært en måned der mye har skjedd, så jeg har hatt litt lite tid til å spille. Hadde noen mindre heldige handler i går, så jeg er bare glad at jeg endte i pluss, sier Strøm på vei til påskefjellet.

Han ser ikke på det som noe nederlag å komme på tredjeplass i konkurransen.

– Man må utnytte de mulighetene som finnes i markedet. Som trader må du se på skjermen mye, og det har jeg ikke hatt tid til. Likevel har jeg gjort noen handler som har sørget for at jeg endte i pluss, og det er jeg fornøyd med. Så får man heller tåle at noen andre vinner, sier en lattermild Strøm.

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Ny ekspertdeltager tror ikke på analyser

  2. Konkurransen hardner til: Du kan fortsatt melde deg på Aksje-NM

  3. Slik skal de vinne Aksje-NM

  4. Annonsørinnhold

  5. Ken vant Aksje-NM 2018: – Uvirkelig

  6. Går for seier i studentligaen