«Robotdödaren» vant ekspertligaen igjen: – Ville vært flaut å tape mot en tegneseriefigur

Daytrader Svend Egil Larsen vant Aksje-NMs ekspertliga overlegent. Blant ekspertene havnet bare halvparten i pluss da børsen stengte fredag.

KNUSTE KONKURRENTENE: Svend Egil Larsen er vinneren av ekspertligaen i Aksje-NM 2018.
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Etter tre ukers intens konkurranse var det bare én mann som sto igjen på toppen da resultatene i ekspertligaen skulle gjøres opp.

«Robotdödaren» Svend Egil Larsen stakk fra konkurrentene allerede tidlig i konkurransen. Deretter så han seg aldri tilbake og knuste med det alle konkurrentene.

– Det er hyggelig at jeg vinner ekspertligaen. Det ville vært flaut å tape mot en tegneseriefigur, skriver Larsen i en e-post fra et fly på vei til varmere strøk.

Larsen forteller at han i løpet av Aksje-NM ikke har hatt fullt fokus på konkurransen.

– Jeg har ligget med cash i lengre perioder, noe som ikke er så dumt når indeksene faller. Det ser ut som det holdt å gjøre en god og rask handel, skiver Larsen.

Han har ved flere anledninger slengt stikk mot studentlagene som er med i Aksje-NM. Som tidligere år slo han også i år alle studentlagene.

– Når det gjelder finansvalpenes innsats er jeg glad for at Norge fortsatt skal leve av olje og fisk i lang tid fremover, skriver Larsen.

I årets utgave av ekspertligaen har i tillegg til Larsen også Karl Oscar Strøm i Pareto Securities, Tom Hauglund i Nordnet, Jomar Kilnes i Forte Fondsforvaltning, Thomas Nygaard og Kjelltech - enkeltmannsforetaket til tegneseriefiguren Kjell i Lunsj - deltatt.

Det var Ken Bjerkeli som vant hele Aksje-NM etter en god siste uke.

Les også

Aksje-NM-ekspert Kjelltechs Hydro-analyse: – Nå kan det bare gå oppover

Sjokkplassering for Kjelltech

Og det er nettopp tegneseriefiguren Kjell som kan juble høyest etter Larsen. Kjelltech havnet på annenplass i konkurransen etter det i slutten av siste uke plutselig gikk bedre for selskapets aksjer.

– Vi er ikke overrasket, det må det være lov å si. Ved å gå for høy risiko har vi valgt en trygg og velprøvd strategi. Historisk sett er det å ta risiko en forutsetning for suksess, da forundrer det oss at andre eksperter tør å ta sjansen på en tryggere linje, sier Kjelltechs informasjonsavdeling i en uttalelse.

Kjelltech gjorde det klart allerede da de gikk inn i konkurransen at deres eneste mål var å lese ekspertenes spådommer og deretter gjøre det stikk motsatte. Etter konkurransens slutt kan man si at det virker som at det fungerte.

– Eksperter og spådom er to ord som ikke hører hjemme i samme setning. Ingen kan se inn i fremtiden, og det forventer vi kommer til å holde seg stabilt i flere år fremover, heter det i fredagens uttalelse fra selskapet.

Les også

Høydramatisk da Arya (23) vant første ukekonkurranse i Aksje-NM: – De siste minuttene var grusomme

– Får tåle at andre vinner

På tredjeplass i konkurransen endte til slutt Pareto Securities Karl Oscar Strøm. Etter sjokkinnhentingen fra Kjelltech er Strøm fornøyd med å være i pluss.

– Det har vært en måned der mye har skjedd, så jeg har hatt litt lite tid til å spille. Hadde noen mindre heldige handler i går, så jeg er bare glad at jeg endte i pluss, sier Strøm på vei til påskefjellet.

Han ser ikke på det som noe nederlag å komme på tredjeplass i konkurransen.

– Man må utnytte de mulighetene som finnes i markedet. Som trader må du se på skjermen mye, og det har jeg ikke hatt tid til. Likevel har jeg gjort noen handler som har sørget for at jeg endte i pluss, og det er jeg fornøyd med. Så får man heller tåle at noen andre vinner, sier en lattermild Strøm.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Aksje-NM

Flere artikler

  1. Slik skal de vinne Aksje-NM

  2. Ny ekspertdeltager tror ikke på analyser

  3. Konkurransen hardner til: Du kan fortsatt melde deg på Aksje-NM

  4. Ken vant Aksje-NM 2018: – Uvirkelig

  5. Går for seier i studentligaen