POSITIV BØRS: Ifølge Investtech sine tekniske analyser er Oslo Børs fremdeles teknisk positiv.

Foto: Terje Bendiksby NTB scanpix
Kommentar

Investtech: De klareste tekniske kjøps- og salgsanbefalingene nå

Denne uken har analysebyrået Investtech sett nærmere på hvilke aksjer på Oslo Børs som har de klareste kjøps- og salgsanbefalingene akkurat nå.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:

Oslo Børs er fortsatt teknisk positiv i følge Investtechs analyser. Det har imidlertid vært litt ruglete de siste ukene, og er stor forskjell mellom sektorer og enkeltaksjer. Investtechs børsbarometer viser nå at 124 aksjer er positive, 89 er nøytrale og 69 er negative.

To av de mest positive er Tanker Investtments (+83 poeng) og Nordic Semiconductor (+80 poeng), mens Next Biometrics (-82 poeng) og Aker BP (-85 poeng) er blant de mest negative.

Nordic Semiconductor ga kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon på det kortsiktige chartet for en drøy måned siden. Siden har aksjen steget bra og ligger nå i en stigende trend på kort sikt. Volumutviklingen er positiv og kursen har så vidt brutt det langsiktige motstandsnivået ved 37 kroner, så dette kan varsle innledning av en stigende trend også på lengre sikt. Nordic Semiconductor er positiv på innsidehandler etter kjøp fra styremedlem Craig Ochikubo og direktør Thomas Embla Bonnerud tidligere i år.

Foto: Investtech


Tanker Investments har brutt opp etter å ha konsolidert mellom cirka 39 og 44 kroner i hele år. Den sannsynlige årsaken er gårsdagens melding om fusjon med Teekay Tankers. Den gode kursoppgangen på det svært høye volumet viser uansett at investorer nå hoppet opp i kurs for å få kjøpt seg inn. Det har vært et positivt skifte i investorpsykologien, og det indikeres nå at kursen skal fortette oppover. Ved reaksjoner tilbake er det god støtte rundt 44 kroner

Foto: Investtech

Next Biometrics har vist en negativ utvikling etter at aksjen utløste et salgssignal fra en hode-og-skuldre-formasjon i februar. På mellomlang sikt ligger aksjen i en fallende trendkanal og en videre negativ utvikling innenfor trendkanalen indikeres. Kursen har nå også brutt ned gjennom den tidligere støtten ved 84 kroner. Et nytt salgssignal er utløst og det kortsiktige momentumet i aksjen er sterkt negativt. Ved reaksjoner opp er det nå motstand ved 84 kroner.

Foto: Investtech

Aker BP har etter en svært positiv kursutvikling over lang tid, gitt salgssignal fra en liten dobbel-topp-formasjon i februar og har nå utviklet en fallende trendkanal på kort til mellomlang sikt.

Dette viser at investorene har solgt på stadig lavere kurser og indikerer at pessimismen er økende.

Aksjen har nå også så vidt brutt halslinjen i en stor hode-og-skuldre-formasjon og et nytt salgssignal er utløst.

Aker BP er negativ på innsidehandler etter at SVP Arne Tommy Sigmundstad den 30. mai solgte seg ut for 1,1 millioner kroner.

Foto: Investtech

Her kan du lese mer om

 1. Investtech

Flere artikler

 1. Investtech: Salgssignaler i fire aksjer

 2. Investtech: Stor analyse av alle OBX-aksjene

 3. Betalt innhold

  Ukens Investtech: Tre aksjer på Oslo Børs ser ut som børskupp nå

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  Tre aksjer som kan gi kjapp gevinst

 6. Kommentar: Fallene kan åpne for to gode kjøpsmuligheter