POSITIV SEKTOR: Denne uken ser Investtech på bank og finans-sektoren. Det er gjennomgående positivt.

Foto: Vidar Ruud NTB scanpix
Aksjeanbefalinger

Investtech med sektoranalyse av bank og finans: Denne aksjen bør du styre unna

Investtech har gjort en analyse av selskapene i bank og finanssektoren på Oslo Børs. Det er gjennomgående positivt, men ikke alt bør kjøpes.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert: Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Vi er positive til alle de 19 egenkapitalbevisene. De har kursdiagrammer der Investtechs algoritmer har identifisert stigende trendkanaler. Slike stigende kanaler indikerer at bedriftene opplever en gunstig økonomisk utvikling og viser at investorene stadig har gått opp i pris for å komme seg inn. Statistisk har aksjer i stigende trender steget rundt åtte prosentpoeng mer enn gjennonsittlig børs på årsbasis.

Foto: Investtech

Også Egenkapitalbevisindeksen viser en stigende trendkanal. Et sterkt kjøpssignal ble gitt i august, da kursen brøt over de tidligere toppene ved 1023 og 1042 poeng. Trenden indikerer en stadig økende optimisme hos investorene og videre kursoppgang indikeres.

Foto: Investtech

Vi er positive til DNB, Skandiabanken og SR-Bank, mens vi har en svak kjøpsanbefaling på Norwegian Finans Holding. Alle viser stigende trender. Skandiabanken har også gitt kjøpssignal fra en omvendt-hode-og-skuldre-formasjon og det kortsiktige momentumet er sterkt. Positiv volumutvikling styrker aksjen og en videre oppgang indikeres.

Foto: Investtech

Pengeinkrevingsselskapet Axactor er det aller mest positive selskapet på børsen, uansett bransje, i følge Investtechs datamaskiner fredag 25. november. Aksjen har gitt kjøpssignal fra en stor rektangelformasjon, viser en stigende trend på kort til mellomlang sikt og et bra kortsiktig momentum. Positiv volumutvikling vitner om styrke og en videre oppgang indikeres basert på psykologiske aspekter såvel som Investtechs statistikk.

Foto: Investtech

Pengeinkrevingsselskapet B2-Holding har lagt fram resultat i dag uten de store reaksjonene i markedet. En sluttkurs over 13,85 kroner vil indikere en økende optimisme og tilsi en videre oppgang. Motsatt vil en sluttkurs under 12,95 signalisere et videre fall i aksjekursen.

Foto: Investtech

Det eneste selskapet innen sektoren vi er negative til, er ABG Sundal Collier. Over tid har det blitt utløst en rekke salgssignaler fra rektangelformasjoner. Kursen viser en fallende trendkanal fordi investorer stadig har gått ned i pris for å bli kvitt aksjene sine, samtidig som kjøpsinteressen har vært laber. En videre svak utvikling for aksjen indikeres. Ved reaksjoner opp har ABG Sundal Collier motstand rundt 4,80 og 5,10 kroner.

PS: Investtech eller nærstående eier aksjer i DNB, Axactor, Sparebank 1 SMN og Sparebanken Møre.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Aksjeanbefalinger
 2. Investtech
 3. Bank

Flere artikler

 1. Kommentar: Børsformasjoner som sier kjøp

 2. Ukens Investtech: Topp fem tradingidéer

 3. Investtech: Dette er den sterkeste sektoren på Oslo Børs nå

 4. Investtech: Her er tre sterke aksjekjøpskandidater

 5. Investtech: Kjøpssignaler i bank